Aamulehti Blogit

Jäsenen Esko Järvenpää ystävät

 • Seppo Muurinen
 • Sini Hirvonen
 • Urmas
 • anja koivistoinen
 • Pentti kepu
 • matti meikäläinen
 • anja koivistoinen
 • Jyrki Vaskela
 • Reijo Kauppila
 • Joki Jussi
 • P-M Lifländer
 • Raimo Kotala
 • Jaakko Kojo
 • Jussi Lähde

Jäsenen Esko Järvenpää ryhmät

 

Esittelysivu: Esko Järvenpää

Uusimmat tapahtumat

Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Ydinvoiman hinta.'
"Kivihiilen polton seurauksena kuolee kansalaisia pienhiukkas osumien vuoksi. Maapallon ilmakehä lämpenee. Ydinvoimakin on väliaikaista uusia fuusioenergialaitoksia on koeajossa ja niiden tuotanto on täysin saasteetonta.…"
eilen
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'SOTE-ERVA 5 on uusi valtio valtiossa.'
"Päinvastoin SOTE- ERVA 5 lisää organisaatioita ja vie päätöksenteon perinteisen demokratian kannalta kaus ja johtaa harvainvaltaan."
eilen
Petri Iso-Mustajärvi kommentoi blogikirjoitusta 'SOTE-ERVA 5 on uusi valtio valtiossa.'
"Oikein hyvä juttu, että niinkin tärkeästä asiasta kuin  suomalaisten terveydenhuollosta ei väännä kättä 400 eri organiaatiota."
eilen
Neuvos kommentoi blogikirjoitusta 'SOTE-ERVA 5 on uusi valtio valtiossa.'
"Kokoomuksen suuri tavoite nujertaa kuntaorganisaatiot ja pienet alueyksiköt. Tämä toteutuessaan loisi hyvät mahdollisuudet pienille yksityisille sairaaloille ja voitot paratiisiin. Ne isot vahvat olisivat sitten…"
eilen
Neuvos kommentoi blogikirjoitusta 'Professori ei tunnista nuorten kestävyysvajetta.'
"Oikeiston ja eliitin asialla Korkmanilaiset - valitettavasti koko kansan edun viisaat eivät pääse esiin, sekin on valvonnassa."
lauantai
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Toivottavasti ei ole vain vaalien tuomaa jälkijättöistä "viisautta"'
"Vasemmisto oli mukana tyhmässä eläkeleikkauksessa (jäädytys) jossa valtio ja eläkeläiset hävisivät ja tietysti temarit menettävät taas ääniä kun Urpilainen teki Lipposet."
lauantai
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Kansankielestä vallan kieli'
"Suomessa ja etenkin stadidissa puhutaan sekakieltä, johon sanoja lainataan amerikan englannista. Okeita hoetaan joka välissä."
lauantai
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Professori ei tunnista nuorten kestävyysvajetta.'
"Maunolla on hyvät kuvat ja ne vahvistavat näkemystä siitä, että taas tämä kokematon hallitus teki isänmaalle hallaa. Valtio häviää, eläkeläiset häviää, muta…"
lauantai
Mauno Juhani Ruuskanen kommentoi blogikirjoitusta 'Professori ei tunnista nuorten kestävyysvajetta.'
Huhti 18
Ahti Pontinen kommentoi blogikirjoitusta 'Professori ei tunnista nuorten kestävyysvajetta.'
"Kaikki on muka tienattu ja muka hyvinvointivaltio rakennettu, vähän kuin Neuvostoliiton kupla. Äärettömän moni julkisen sektorin työntekijäkin uskoo, että hän on tienannut ne rahat jousta paljaat…"
Huhti 18
Mauno Juhani Ruuskanen kommentoi blogikirjoitusta 'Professori ei tunnista nuorten kestävyysvajetta.'
"Joopa. Ei näytä olevan jakamista "paisuntasäiliöstä."  Laskelmat näyttävät, että säiliö paisuu itsensä verran 20-vuodessa. Seuraavassa kuvassa…"
Huhti 18
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Professori ei tunnista nuorten kestävyysvajetta.'
"Pohtolle: kaikki on tienattu ja lisäksi hyvinvointivaltio rakennettu. Sukupolveni teki töitä 40- 50 vuotta.  Eläkeläisten taloudellista syrjintää ja epäoikeudenmukaisuuden historiaa ryhdyttiin…"
Huhti 18
Tarja Tomera kommentoi blogikirjoitusta 'Professori ei tunnista nuorten kestävyysvajetta.'
"Suurten ikäluokkien eläkkeellejäämiseen todella varauduttiin kuten Esko Järvenpää sanoo. Ongelmaksi asia muodostui, kun ikäihmiset eivät suostuneetkaan enää kuolelmaa ajoissa kuten laskelmissa…"
Huhti 18
Pohto kommentoi blogikirjoitusta 'Professori ei tunnista nuorten kestävyysvajetta.'
"Esko Järvenpää: Jätät tässä kirjoituksessa mainitsematta karun faktan. Noin 3/4 eläkkeistä maksetaan tällä hetkellä työssäkäyvien pussista. Ei suinkaan noista…"
Huhti 18
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Me rahdataan viinaa'
"Pakettiautolla voi hakea niinkuin ennenkin, näin trokarit tekeevätkin. Haitta asetettiin vain rehellisille matkustajille. Tämä kokematon hallitus tekee yhä uusia virhepäätöksiä. Alkopolitiikka…"
Huhti 18
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Viinantuoni Virosta'
"Eestissä on todettu jopa 40 miljoonan olutlitran siirtyneen ohi tilastojen.  Tallinnan viinarannassa ja Länsisatamassa tätä, ohi tilastojen toimintaa, voi seurata kuin teatteriesitystä. Suuria kärrykuormia…"
Huhti 18

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Esko Järvenpää
Minä vuonna olet syntynyt?
1941
Kerro lisää itsestäsi!
Eläkeläisaktivisti Suomen Senioripuolue,puolueen pudottua rekisteristä olen sitoutumaton kaupunginvaltuutettu Jämsä. Syntynyt Ylöjärven Mutalassa. Koulut ja työuran alku Tampereella Lokomolla. Vuodesta 1971 paperiteollisuudessa ja nyt eläkkeellä oikeista töistä, mutta työ jatkuu ikäsyrjinnän torjumiseksi ja omakotiyhdistyksen hommissa. Harrastuksena luonto ja kuvataide.

Jäsenen blogi

SOTE-ERVA 5 on uusi valtio valtiossa.

Sosiaali- ja terveysministeriöstä on kantautunut perustietoja Mediuutisten mukaan, mitä tämä uusi SOTE-ERVA 5 tulee sisältämään. Saattaa olla, että hankkeelle käy kuten kuntauudistukselle.

Hallituksen sote- päätös koskee satoja tuhansia työpaikkoja jotka siirtyisivät pois kunnilta. Rakennetaan uusi jättiorganisaatio ja kuntien taloudellinen päätösvalta n.50 % siirtyy sille, se tiedetään, mutta pelisäännöt on sopimatta.

Eräiden asiantuntijoiden mukaan sopua ei hevin synny koska…

Jatkuu...

(23. huhtikuu 2014 at 14:21) — — 3 kommenttia

Professori ei tunnista nuorten kestävyysvajetta.

Kestävyysvaje on jälleen esillä kun professori Sixten Korkman hesarissa moittii omaa ikäpolveaan peruteetomasti siitä. Kestävyysvaje ei johdu suurista ikäluokista niin kuin yleisesti ja harhaisesti väitetään. Suurten ikäluokkien eläkkeelle jääntiin varauduttiin jo vuonna 1962 kun työeläkejärjestelmä käynnistyi, professori ei tuonut tätä faktaa esiin. Suuret ikäluokat tasapainottivat aikanaan sodan köyhdyttämän kansantalouden tekemällä kovasti töitä. Suomen kansallisvarallisuus sekä…

Jatkuu...

(18. huhtikuu 2014 at 19:56) — — 8 kommenttia

Hallinon avustajien lisääntyessä päätösten laatu yllättävästi heikkenee.

Ministereiden ja kansanedustajien avustajia on lisätty tavoitteena tietenkin paremmat päätökset. Laatu ei kuitenkaan näytä parantuneen. Huonoja päätöksiä tehdään runsaasti.

Talouden tasapainottamiseksi jäädytettiin eli leikattiin ensivuoden työeläkkeiden korotukset josta seuraakin ostovoiman lasku ja verotulojen alenema. Voittajaksi tässä päätöksessä selviytyy työeläkelaitosten rahastot jotka viimevuoden lopulla nousivat huimaan 162 miljardin arvoon.

Paljon tehtiin turhaa työtä…

Jatkuu...

(15. huhtikuu 2014 at 09:32) — — 4 kommenttia

Talkootyöt on myös laitettu hallituksen toimesta verolle.

Verottaja on julkaissut ohjeet aikapankkitoimintaan eli talkootyöhön. Ohjeistuksen myötä iso osa aikapankkien töistä pitää ilmoittaa verottajalle.…

Jatkuu...

(14. huhtikuu 2014 at 09:39) — — 5 kommenttia

Eläkkeitä leikattiin kehysriihessä.

Työeläkeläisten epäoikeudenmukaisuuden historiaa ryhdyttiin tekemään jo 1977, mutta merkittävän heikennyksen teki Lipposen hallitus v.1996 ja siitä alkoi demarien kannatuksen pudotus.  Kehysriihessä on nyt jälleen leikattu indeksiä vaikka sen vaikutus talouteen on päinvastainen kuin hallitus olettaa. Leikkaus on tehty vaietussa ilmapiirissä, sen nosti esiin kokoomuksen veteraani politikko Raimo Ilaskivi blogissaan.

Työeläkeläisten eläkkeet maksetaan työeläkekassoista, eikä valtion…

Jatkuu...

(12. huhtikuu 2014 at 17:32) — — 28 kommenttia

Kommenttitaulu (8 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

22. joulukuu 2011 kello 22:37 Reijo Kauppila sanoi...

Hvää Joulua!

11. lokakuu 2011 kello 13:50 JarmoJTuokko sanoi...
Seniorilaisilla ei ole pressanvaaleissa omaa ehdokasta. Kenen taakse olette ryhmittäytymässä?
10. maaliskuu 2011 kello 20:58 Sini Hirvonen sanoi...
Kiitos Eskolle! Ajatusmaailmasi ja kirjoituksesi on kuin omaa päätäni kuuntelisin!
5. marraskuu 2010 kello 07:13 Jaakko Kojo sanoi...
Ongelmana on se asia, joka paljastui jo aiemmista kommenteista. Puoluetta ja ehdokasta ei vaihdeta eikä tunneta eläkejärjestelmää. Nuoremmat pelkäävät, että me eläkeläiset syömme varannot menttaliteetilla kaikki tänne ja heti. On valitettavaa, että emme saa enemmistöä aikaan eläkeindeksin korjaamiseksi oikeudenmukaiseksi. Demareilla on ohjelmassaan lause pari indeksin korjaamisesta oikeudenmukaiseksi.
Uuden puolueen saaminen Arkadianmäelle vaatii rahaa ja jalkatyötä. Niillä, jotka ovat kärsineet eniten taitetusta indeksistä, ei ole nettiä eivätkä he ole tietoisiakaan eläkkeidensä murentamisesta pikku hiljaa.
Tämä liike vaatii jalkatyötä ja henkilökohtaisia kontakteja.
4. marraskuu 2010 kello 20:28 Urmas sanoi...
Hei vaan Esko!
Siitä on vettä virtaillut kun eka kertaa tavattiin.
Nyt ollaan maailmaa parannettu liki neljä vuotta ja samat ongelmat ovat kiusana.
Nyky yhteiskunnassa kansalaiset ovat tuotantovälineitä joiden työpanoksen on tarkoitus lihottaa jonkun fiksumman kukkaroa. Kun tämä "tuotantoväline" vanhenee ja alkaa lonksuttamaan hänet siirrtään pois silmistä nurkkaan vanhenemaan, hyödytön ylläpidetään mahdollisimman pienin kustannuksin.
Eläkeläiset ovat säästäneet työpalkastaan eläkevarantoa jolla toimeentulo sitten eläkeläisenä piti turvata ja kohtuullinen toimeentulo taata.
Kuinkas sitten kävikään: eläkeläisten säästettyjen ansioiden käytöstä päättää ns.kolmikanta" jossa, yllätys yllätys, ei ole yhtään eläkeläisedustajaa.
Työeläkeläiset maksavat vielä edellistä lamaa työntekijöitä korkeampina veroina ja KURJISTAMISINDEKSILLÄ (=taitettu indeksi) vuosittain tapahtuvina ostovoiman laskuna.
On ymmärrettävä, että jos eläkeläinen kyllästyy alati pieneneviin eläkkeisiinsä, hän ei voi hankkia uutta eläkepaikkaa, eläke on ainoa tulo.
Mitä sitten voidaan tehdä? Ainoa vaikutuspaikka on Arkadianmäellä, sinne pitää saada omat eläkeläisten edustajat.
28. lokakuu 2010 kello 20:59 Esko Erkkilä sanoi...
Tokihan sitä kommentoidaan, mutta...

Olin viimeksi eilen tilaisuudessa, jossa todettiin, että esim. käsite "taitettu indeksi" ei ole tuttu läheskään kaikille.

Jään "reserviin" runsaan kuukauden kuluttua, joten ehkä minäkin sitten...

Terv.

Esko Erkkilä
www.eskoerkkila.fi
22. lokakuu 2010 kello 20:30 Raimo Kotala sanoi...
Hyvä TE!!!!
Tunnen toki entisen ay-kaverin...Hän on perinteisesti ja sukuvikaisesti vasemmistoliittolainen....Olen joskus yrittänyt ylipuhua mutta ei voi vaihtaa kantaansa,,ainakaan vielä.....täytyy jatkaa yritystä.....
Jatketaan..
20. lokakuu 2010 kello 15:02 Pentti kepu sanoi...
kiiitos
 
 
 

© 2014   Perustanut: Aamulehti.

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot