Esittelysivu: Esko Järvenpää

Uusimmat tapahtumat

Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Kiinteistöverot ja muut verot.'
"Vanhoja taloja ollaan samanaikaisesti nostamassa energiatehokkaammaksi ja se vaatii resursseja joita nyt verotuksen lisäyksellä heikennetään. Hallituksen toimet hiilijalanjäljen kaventamiseksi ei ole linjassa. Tämä…"
sunnuntai
Neuvos kommentoi blogikirjoitusta 'Kiinteistöverot ja muut verot.'
"Pienituloiselle jokainen veronkorotus on pois kulutuksesta ja lama vyöryy sen myötä. Kiinteistöveron tullessa valtuutettu totesi, ettei kunnalla ole mitään hätää, kun tarvitaan rahaa menoihin, niin…"
sunnuntai
Pentti Tuominen kommentoi blogikirjoitusta 'Kiinteistöverot ja muut verot.'
"Mielenkiintoinen linkki Professori Esko Linnakangaksen artikkelista kiinteistöverotus ennen, nyt ja…"
sunnuntai
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Jos kokoomus on seuraavien eduskuntavaalien jälkeen vasta kolmanneksi suuri puolue, mikä puolueista on toiseksi suurin?'
"Tämän tuosta julkaistaan tilasto puolueiden kannatuksesta. Tutkimus jättää kuitenkin yleensä yhden oleellisen puolueen syrjään, nimittäin nukkuvien puolueen, vaikka se edustaa kolmannesta…"
sunnuntai
Seppo Muurinen kommentoi blogikirjoitusta 'Kiinteistöverot ja muut verot.'
"Kun nykyään puhutaan byrokratian purkamisesta tai ainakin sen pienentämisestä ja kun tähän lisätään työllisyyden hoitamisesta,niin miten olisi "heitettynä",että toimistoihin…"
sunnuntai
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'HÄPEÄ HALLITUS, JOS ET YMMÄRRÄ EROTA...!'
"Jos hallitus kaatuisikin, uuden hallituksen muodostaminen takkuaisi. Nykytila ei ole pelkästään hallituksen ansiota, vastuussa ovat myös äänestäjät. "
sunnuntai
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Rakennemuutos tapahtuu tekemällä.'
"Kolmas rakennemuutos olisi kilpailun avaaminen SOTE- alueelle. Yksityinen yritys, kunnan ohjauksessa tuottaa terveyspalvelut edullisemmin kuin jäykkä julkinen. Tämän päivän Aamulehdessä siitä kertoo Mikko…"
sunnuntai
Heikki Karjalainen kommentoi blogikirjoitusta 'Rakennemuutos tapahtuu tekemällä.'
"Verovaroillamme maksamme 400 000:n kuntien ja 100 000:n valtion työntekijöitten palkat. Ja maksajien määrä vain vähenee yritysten irtisanoessa porukkaansa. Yksityisiltä palkkansa saa noin 1,5 milj.…"
lauantai
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Rakennemuutos tapahtuu tekemällä.'
"Seuraava rakennemuutos voisi olla puoluetuen poisto- melkoinen säästö."
lauantai
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Rakennemuutos tapahtuu tekemällä.'
"Huono asia on se, että byrokratia näyttää suunnitelman mukaan vain lisääntyvän. Edelleen kuntien kyky hoitaa tervyspalvek´lujakaan ei näytä kovin lupaavalta. Tampereella ei vanhempi ihminen…"
lauantai
Petri Iso-Mustajärvi kommentoi blogikirjoitusta 'Rakennemuutos tapahtuu tekemällä.'
"Rakennemuutokset olisivat helppoja, jos yksi ihminen niistä päättäisi eikä olisi vanhoja rakenteita purettavana. No tosin silloinhan rakennemuutoksesta ei voisi edes puhuakaan, mutta nykytilanteessa demokratia ei vaan toimi,…"
lauantai
Neuvos kommentoi blogikirjoitusta 'Rakennemuutos tapahtuu tekemällä.'
"Totta yksi kolmannes riittäisi hoitamaan ne paperinpyöritykset. Kuntien palveluksessa olevat ovat jopa päättämässä omista viroistaan. Kuntia yhdistämällä pitäisi heti karsia ne…"
lauantai
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Rakennemuutos tapahtuu tekemällä.'
"Kuntien palveluksessa olevia on runsaasti valtuustoissa ja valtion virkamiehiä valmistelutöissä jotka koskevat oman ryhmän asemaa."
perjantai
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Rakennemuutos tapahtuu tekemällä.'
"Buntta Wahlroosin mukaan kolmanneksellepotkut - eivät koskaan opi tekemään oikeata työtä. Kolmannes uudelleenkoulutukseen, koska kykenevät oppimaan tekemään työtä. Se viimeinen kolmannes…"
perjantai
Heikki Karjalainen kommentoi blogikirjoitusta 'Rakennemuutos tapahtuu tekemällä.'
"Julkinen valta kustannuksineen suhteessa veronmaksykykyymme on kaiken kestvyysvajeen syy ja seuraus- ei mikään muu. Pitäisi nopeasti arvioda se, mitä julkista hallinnon (palkkoja) valtaa tarvitsemme."
perjantai
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Natottaa'
"Iltalehden laajan kirjoituksen perusteella (28.8) voi päätellä, että salassa valmisteltu hallitusohjelman vastainen sopimus joka allekirjoitettiin  syyskuun alkupäivinä, edelleen köyhdyttää maatamme.…"
torstai

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Esko Järvenpää
Minä vuonna olet syntynyt?
1941
Kerro lisää itsestäsi!
Eläkeläisaktivisti Suomen Senioripuolue,puolueen pudottua rekisteristä olen sitoutumaton kaupunginvaltuutettu Jämsä. Syntynyt Ylöjärven Mutalassa. Koulut ja työuran alku Tampereella Lokomolla. Vuodesta 1971 paperiteollisuudessa ja nyt eläkkeellä oikeista töistä, mutta työ jatkuu ikäsyrjinnän torjumiseksi ja omakotiyhdistyksen hommissa. Harrastuksena luonto ja kuvataide.

Jäsenen blogi

Kiinteistöverot ja muut verot.

(19. lokakuu 2014 at 11:12) — 4 kommenttia

Asumisen energiakustannukset ovat pysyneet jo pari vuotta aisoissa, mutta kiinteistöverot nousevat perusteettomasti jatkuvasti. Hallitus pitää omakoteja pieninä pankkeina. Verojen analyysi pitäisi nostaa  Omakoti- ja kiinteistöliiton agendalle kiireesti. Se pitäisi nostaa myös kevään eduskuntavaali  keskusteluun, omakotiasukkaat ovat äänioikeutettuja.…

Jatkuu...

Rakennemuutos tapahtuu tekemällä.

(17. lokakuu 2014 at 19:00) — 9 kommenttia

Suomen taloustaantuma on kestänyt vuosia ja se vain jatkuu. Pääministerit puhuvat rakennemuutoksesta, mutta eivät tee niitä.  

Lehdistä saamme lukea päivittäin merkittävistä lomautuksista. Ensimmäinen valon pilkahdus tuli lentoemänniltä jotka ymmärtävät mistä on aloitettava elvytys talkoot. He tyytyivät äärimmäisen harvinaiseen ratkaisuun ja alensivat palkkojaan samalla työaikaa lisäten.…

Jatkuu...

EU- jäsenyyden 20 v. juhlat.

(16. lokakuu 2014 at 09:25) — 2 kommenttia

Juhlikaamme tätä päätöstä jonka teimme väärän tiedon varassa. Mm. näin kerrottiin Suomen hallituksen tiedotteessa reilut kaksikymmentä vuotta sitten: "EU:n jäsenmaat ovat itsenäisiä ja täysivaltaisia valtioita, jotka ovat vapaaehtoisesti päättäneet eräissä kysymyksissä harjoittaa toimivaltaansa yhteisesti. Kun valtion itsenäisyydellä tarkoitetaan sitä, että sillä on muista valtioista riippumaton lainsäädäntövalta, siihen nojaava itsenäinen tuomioistuinlaitos ja oma…

Jatkuu...

SOTE- ERVA 5 on uppoamassa.

(4. lokakuu 2014 at 16:47) — 5 kommenttia

SOTE -ERVA 5 sai huonon arvosanan viis plus kuntajohtajilta. Suurin osa kunnista menettäisi laadussa ja kustannuksia sekä byrokratiaa tulisi lisää. Kaiken lisäksi lakiehdotus on perustuslain vastainen. 

Viisi aluetta ovat myös liian laajoja hallittavaksi, esimerkiksi  Pirkanmaan nykyinen sairaanhoitopiirikin on jo liian suuri hallinnoitavaksi,

Aamulehdessä on päivittäin kirjoituksia hallinnollisista ongelmista. Yksinkertainen rehellisyys on hukassa. Saattaa olla, että…

Jatkuu...

Tampere yritti heikentää maaseudun turvallisuutta.

(29. syyskuu 2014 at 20:07) — 4 kommenttia

Maaseudun alasajoliike ei onnistunut yrityksessään heikentää syrjäseutujen turvallisuutta. Kuhmoinen ja kolme muuta Pirkanmaan maaseutukuntaa saavat pitää ambulanssinsa. Sairaanhoitopiirin valtuusto päätti asiasta äänin 243-218 maanantaina 29.9.14.

Päätös syntyi useiden puheenvuorojen jälkeen, joissa korostui ihmisen…

Jatkuu...

Kommenttitaulu (8 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

22. joulukuu 2011 kello 22:37 Reijo Kauppila sanoi...

Hvää Joulua!

11. lokakuu 2011 kello 13:50 JarmoJTuokko sanoi...
Seniorilaisilla ei ole pressanvaaleissa omaa ehdokasta. Kenen taakse olette ryhmittäytymässä?
10. maaliskuu 2011 kello 20:58 Sini Hirvonen sanoi...
Kiitos Eskolle! Ajatusmaailmasi ja kirjoituksesi on kuin omaa päätäni kuuntelisin!
5. marraskuu 2010 kello 07:13 Jaakko Kojo sanoi...
Ongelmana on se asia, joka paljastui jo aiemmista kommenteista. Puoluetta ja ehdokasta ei vaihdeta eikä tunneta eläkejärjestelmää. Nuoremmat pelkäävät, että me eläkeläiset syömme varannot menttaliteetilla kaikki tänne ja heti. On valitettavaa, että emme saa enemmistöä aikaan eläkeindeksin korjaamiseksi oikeudenmukaiseksi. Demareilla on ohjelmassaan lause pari indeksin korjaamisesta oikeudenmukaiseksi.
Uuden puolueen saaminen Arkadianmäelle vaatii rahaa ja jalkatyötä. Niillä, jotka ovat kärsineet eniten taitetusta indeksistä, ei ole nettiä eivätkä he ole tietoisiakaan eläkkeidensä murentamisesta pikku hiljaa.
Tämä liike vaatii jalkatyötä ja henkilökohtaisia kontakteja.
4. marraskuu 2010 kello 20:28 Urmas sanoi...
Hei vaan Esko!
Siitä on vettä virtaillut kun eka kertaa tavattiin.
Nyt ollaan maailmaa parannettu liki neljä vuotta ja samat ongelmat ovat kiusana.
Nyky yhteiskunnassa kansalaiset ovat tuotantovälineitä joiden työpanoksen on tarkoitus lihottaa jonkun fiksumman kukkaroa. Kun tämä "tuotantoväline" vanhenee ja alkaa lonksuttamaan hänet siirrtään pois silmistä nurkkaan vanhenemaan, hyödytön ylläpidetään mahdollisimman pienin kustannuksin.
Eläkeläiset ovat säästäneet työpalkastaan eläkevarantoa jolla toimeentulo sitten eläkeläisenä piti turvata ja kohtuullinen toimeentulo taata.
Kuinkas sitten kävikään: eläkeläisten säästettyjen ansioiden käytöstä päättää ns.kolmikanta" jossa, yllätys yllätys, ei ole yhtään eläkeläisedustajaa.
Työeläkeläiset maksavat vielä edellistä lamaa työntekijöitä korkeampina veroina ja KURJISTAMISINDEKSILLÄ (=taitettu indeksi) vuosittain tapahtuvina ostovoiman laskuna.
On ymmärrettävä, että jos eläkeläinen kyllästyy alati pieneneviin eläkkeisiinsä, hän ei voi hankkia uutta eläkepaikkaa, eläke on ainoa tulo.
Mitä sitten voidaan tehdä? Ainoa vaikutuspaikka on Arkadianmäellä, sinne pitää saada omat eläkeläisten edustajat.
28. lokakuu 2010 kello 20:59 Esko Erkkilä sanoi...
Tokihan sitä kommentoidaan, mutta...

Olin viimeksi eilen tilaisuudessa, jossa todettiin, että esim. käsite "taitettu indeksi" ei ole tuttu läheskään kaikille.

Jään "reserviin" runsaan kuukauden kuluttua, joten ehkä minäkin sitten...

Terv.

Esko Erkkilä
www.eskoerkkila.fi
22. lokakuu 2010 kello 20:30 Raimo Kotala sanoi...
Hyvä TE!!!!
Tunnen toki entisen ay-kaverin...Hän on perinteisesti ja sukuvikaisesti vasemmistoliittolainen....Olen joskus yrittänyt ylipuhua mutta ei voi vaihtaa kantaansa,,ainakaan vielä.....täytyy jatkaa yritystä.....
Jatketaan..
20. lokakuu 2010 kello 15:02 Pentti kepu sanoi...
kiiitos
 
 
 

© 2014   Perustanut: Aamulehti.

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot