Esittelysivu: Esko Järvenpää

Uusimmat tapahtumat

Neuvos kommentoi blogikirjoitusta 'Eläkejärjestöt ovat tanhukerhoja.'
"Joka puolueella oma kerhonsa. Mikä meitä riivaa. Yhtenä saataisiin jotakin aikaiseksikin."
23 tuntia sitten
Seppo Muurinen kommentoi blogikirjoitusta 'Eläkejärjestöt ovat tanhukerhoja.'
"Tuo on totta. Omat tietyt etupiirit ajavat ainoastaan omiensa etuja vaikka eläkeläisiäkin kuuluu niihin mutta ne sivuutetaan "takalausekkeiden" kera ja vielä kun eläkeläiset ovat levällään kuin…"
eilen
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'SDP- hallinnon purkutalkoissa?'
"Mahdollisen SOTE lain voimaan tultua saadaan ainakin yksi organisaatiotaso lisää ja myös virkamiehiä tietenkin. Rahoitus joka vielä on auki saattaa myös tuoda julkisväkeä lisää."
eilen
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Ikäkuskit kertausharjoituksiin'
"Paljon tulee vakavia liikenneonnettomuuksia kokemattomille nuorille, viimeksi Jämsässä. Senioritkin toki törmäilevät, mutta selviävät peltinaarmuilla."
eilen
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Eläkeleikkaukset alentavat puolueiden suosioo.'
"Olemme samaa mieltä, sairaus voi olla esteenä. Tammelan torilla kohtasin kerran vanhoja Lokomolaisia jotka suivaantuneet Lipposen eläkeleikkaukseen v.1996. Rankaisuna Lipposelle totesivat, etteivät äänestä.…"
eilen
teuvomast kommentoi blogikirjoitusta 'Eläkeleikkaukset alentavat puolueiden suosioo.'
"Esko jos vaan tiedän jonkun narsijan olleen nukkuva,  jostain sellasesta syystä joka ei olisi sairaus,  sanoisin sille ei pidä narista kun et äänestänytkään mitään . Vaikka vaimoni olikin…"
eilen
Hämeenpuistolainen kommentoi blogikirjoitusta 'Eläkeleikkaukset alentavat puolueiden suosioo.'
"Eikö Markku Savikivi huomioi sitä pikkuseikkaa, että eläkeindeksi jäädytettiin 0,4 prosenttiin?"
eilen
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Lääkärit odottavat turhaan?'
"Luonnosvaiheessa olevasta SOTE esityksestä voi maallikkokin päätellä, että tulee uusi organisaatiotaso, henkilöstöä lisätään ja olemassa olevia sairaaloita lopetetaan ensimmäisenä…"
eilen
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Eläkeleikkaukset alentavat puolueiden suosioo.'
"Oikeus nukkumiseen on, mutta onko johdonmukaista kun vaaleissa nukkuneet saarnaa miten asioita pitäisi hoitaa."
eilen
teuvomast kommentoi blogikirjoitusta 'Eläkeleikkaukset alentavat puolueiden suosioo.'
"No kepulla tulee vielä lasku suuntakin ennen vaaleja,  mutta sen näkee sitten aikanaan mihin kepun kannatus jää todelisuudessa . Nukkuvilla on muuten ihan oikeus olla noin,  mutta onko se oikein sen saavat itse…"
eilen
Neuvos kommentoi blogikirjoitusta 'Eläkeleikkaukset alentavat puolueiden suosioo.'
"Eläkkeestä tiedän kuukausittain, että sillä saa aina vaan vähemmän. Kaikki tarpeeton on nyt karsittu. Liike-elämä eisaa eläkerahaani ruokalaskua enempää."
eilen
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Öljyn hinta kontra talousarviot'
"Uuden ilmastoystävällisen lämmitysjärjestelmän hankkimisen suosio hiipuu ja öljyä poltetaan taas vanhaan malliin."
perjantai
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Soinin väärä mielipide ei sovi viihdeohjelmaan.'
"Kouvolalainen naimisissa oleva pariskunta haluaa avioliittolakiin myös mahdollisuuden puolison ystävän vihkimiseen. Rouva on monipuolinen ja hänellä on intiimi suhde tyttöystäväänsä ja…"
perjantai
Esko Järvenpää kommentoi blogikirjoitusta 'Eläkeleikkaukset alentavat puolueiden suosioo.'
"Se on laiha lohdutus kun työeläkeläiset maksavat kuutisen prosenttia enemmän tuloveroa kuin vastaavasta palkasta. Se suhteellinen ostovoima ei kelpaa marketin kassalla."
perjantai
Markku Savikivi kommentoi blogikirjoitusta 'Eläkeleikkaukset alentavat puolueiden suosioo.'
" No, ainakin leikattu indeksi tuo eläkeläisten laariin rutkasti suhteellista ostovoimaa, kun toteutetaan lipposdevalvaatio palkkoja alentamalla. Eläkkeet eivät alene niin paljon kuin palkat."
perjantai
Neuvos kommentoi blogikirjoitusta 'Virosta virtaa viinaa yhä enemmän.'
"Viinaverolla ja kieltolailla lisää yrittäjyyttä vanhaan malliin. "
Marras 12

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Esko Järvenpää
Minä vuonna olet syntynyt?
1941
Kerro lisää itsestäsi!
Eläkeläisaktivisti Suomen Senioripuolue,puolueen pudottua rekisteristä olen sitoutumaton kaupunginvaltuutettu Jämsä. Syntynyt Ylöjärven Mutalassa. Koulut ja työuran alku Tampereella Lokomolla. Vuodesta 1971 paperiteollisuudessa ja nyt eläkkeellä oikeista töistä, mutta työ jatkuu ikäsyrjinnän torjumiseksi ja omakotiyhdistyksen hommissa. Harrastuksena luonto ja kuvataide.

Jäsenen blogi

Eläkejärjestöt ovat tanhukerhoja.

(22. marraskuu 2014 at 11:18) — 2 kommenttia

Eläkeläinen Kalevi Kivistö pelkää, että työ- ja kansaneläkkeiden taso laskee pysyvästi, sanomalehti Keskisuomalaisen artikkelin mukaan (KS 7.11.14).  Pelko on aiheellinen, taso on laskenut jo vuodesta 1977 alkaen jolloin Miettusen hallitus leikkasi ensimmäisen kerran eläkkeitä ja Kivistö oli siinä ministerinä ja myöhemminkin kun uusia leikkauksia on tehty, hän on ollut politiikan…

Jatkuu...

Eläkeleikkaukset alentavat puolueiden suosioo.

(21. marraskuu 2014 at 10:19) — 8 kommenttia

Jälleen on julkaistu keskustalle hunajainen gallup, kannatus näyttää nousevan kun johtoon valittiin kansalle mieluinen mies. Poliittisia päätöksiä Keskustapuolue ei luonnollisestikaan ole oppositiossa juurikaan voinut tehdä ja se ei ole vaikuttanut tulokseen.…

Jatkuu...

Virosta virtaa viinaa yhä enemmän.

(11. marraskuu 2014 at 09:30) — 8 kommenttia

Satoja autoja päivittäin noutaa Tallinnasta halpoja alkoholijuomia aivan hullunlailla, maamme virheellisen tilastoinnin ja alkoholipolitiikan vuoksi. Panimoliiton toimitusjohtaja Elina Ussa arvioi, että tuonti on suurempaa kuin mitä viranomaisten tutkimuksessa ilmoitetaan.

Alkoholin tuonti Virosta Suomeen kasvaa noin 20 prosenttia vuodessa, kesällä jopa 35 prosenttia, kertoo Alkoholijuomakauppayhdistys SAJK: n puheenjohtaja Tarja Uitti. Valviran ja THL:n tilaston mukaan kasvu on vain…

Jatkuu...

Kotipalvelut ovat kustannustehokkaita.

(9. marraskuu 2014 at 14:27) — 10 kommenttia

Ikääntyvien kotona asumisen mahdollistaminen vastaa vanhusväestön omia toiveita, mutta se on myös taloudellisesti järkevää. Ympärivuorokautista palvelua tarjoavassa yksikössä hoivan vuotuiset kustannukset vanhusta kohden ovat keskimäärin 52 000 euroa vuodessa. Säännöllistä kotihoitoa saavia vanhuksia kohden tämä kustannus on keskimäärin vain 7 000 euroa, Suomen Omakotiliiton laskelmien mukaan.

Yhteiskunnan…

Jatkuu...

Hallituksen ei kannata verotuksella häätää vanhuksia pois kotoa.

(2. marraskuu 2014 at 14:39) — 5 kommenttia

Ikääntyvien kotona asumisen mahdollistaminen vastaa vanhusväestön omia toiveita, mutta se on myös taloudellisesti järkevää. Ympärivuorokautista palvelua tarjoavassa yksikössä hoivan vuotuiset kustannukset vanhusta kohden ovat keskimäärin 52 000 euroa vuodessa. Säännöllistä kotihoitoa saavia vanhuksia kohden tämä kustannus on keskimäärin vain 7 000 euroa, Suomen Omakotiliiton laskelmien mukaan.

Yhteiskunnan…

Jatkuu...

Kommenttitaulu (8 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

22. joulukuu 2011 kello 22:37 Reijo Kauppila sanoi...

Hvää Joulua!

11. lokakuu 2011 kello 13:50 JarmoJTuokko sanoi...
Seniorilaisilla ei ole pressanvaaleissa omaa ehdokasta. Kenen taakse olette ryhmittäytymässä?
10. maaliskuu 2011 kello 20:58 Sini Hirvonen sanoi...
Kiitos Eskolle! Ajatusmaailmasi ja kirjoituksesi on kuin omaa päätäni kuuntelisin!
5. marraskuu 2010 kello 07:13 Jaakko Kojo sanoi...
Ongelmana on se asia, joka paljastui jo aiemmista kommenteista. Puoluetta ja ehdokasta ei vaihdeta eikä tunneta eläkejärjestelmää. Nuoremmat pelkäävät, että me eläkeläiset syömme varannot menttaliteetilla kaikki tänne ja heti. On valitettavaa, että emme saa enemmistöä aikaan eläkeindeksin korjaamiseksi oikeudenmukaiseksi. Demareilla on ohjelmassaan lause pari indeksin korjaamisesta oikeudenmukaiseksi.
Uuden puolueen saaminen Arkadianmäelle vaatii rahaa ja jalkatyötä. Niillä, jotka ovat kärsineet eniten taitetusta indeksistä, ei ole nettiä eivätkä he ole tietoisiakaan eläkkeidensä murentamisesta pikku hiljaa.
Tämä liike vaatii jalkatyötä ja henkilökohtaisia kontakteja.
4. marraskuu 2010 kello 20:28 Urmas sanoi...
Hei vaan Esko!
Siitä on vettä virtaillut kun eka kertaa tavattiin.
Nyt ollaan maailmaa parannettu liki neljä vuotta ja samat ongelmat ovat kiusana.
Nyky yhteiskunnassa kansalaiset ovat tuotantovälineitä joiden työpanoksen on tarkoitus lihottaa jonkun fiksumman kukkaroa. Kun tämä "tuotantoväline" vanhenee ja alkaa lonksuttamaan hänet siirrtään pois silmistä nurkkaan vanhenemaan, hyödytön ylläpidetään mahdollisimman pienin kustannuksin.
Eläkeläiset ovat säästäneet työpalkastaan eläkevarantoa jolla toimeentulo sitten eläkeläisenä piti turvata ja kohtuullinen toimeentulo taata.
Kuinkas sitten kävikään: eläkeläisten säästettyjen ansioiden käytöstä päättää ns.kolmikanta" jossa, yllätys yllätys, ei ole yhtään eläkeläisedustajaa.
Työeläkeläiset maksavat vielä edellistä lamaa työntekijöitä korkeampina veroina ja KURJISTAMISINDEKSILLÄ (=taitettu indeksi) vuosittain tapahtuvina ostovoiman laskuna.
On ymmärrettävä, että jos eläkeläinen kyllästyy alati pieneneviin eläkkeisiinsä, hän ei voi hankkia uutta eläkepaikkaa, eläke on ainoa tulo.
Mitä sitten voidaan tehdä? Ainoa vaikutuspaikka on Arkadianmäellä, sinne pitää saada omat eläkeläisten edustajat.
28. lokakuu 2010 kello 20:59 Esko Erkkilä sanoi...
Tokihan sitä kommentoidaan, mutta...

Olin viimeksi eilen tilaisuudessa, jossa todettiin, että esim. käsite "taitettu indeksi" ei ole tuttu läheskään kaikille.

Jään "reserviin" runsaan kuukauden kuluttua, joten ehkä minäkin sitten...

Terv.

Esko Erkkilä
www.eskoerkkila.fi
22. lokakuu 2010 kello 20:30 Raimo Kotala sanoi...
Hyvä TE!!!!
Tunnen toki entisen ay-kaverin...Hän on perinteisesti ja sukuvikaisesti vasemmistoliittolainen....Olen joskus yrittänyt ylipuhua mutta ei voi vaihtaa kantaansa,,ainakaan vielä.....täytyy jatkaa yritystä.....
Jatketaan..
20. lokakuu 2010 kello 15:02 Pentti kepu sanoi...
kiiitos
 
 
 

© 2014   Perustanut: Aamulehti.

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot