Esko Aulis Repo
  • Mies
  • Tampere, Lapin kaupunginosa
  • Suomi
Jaa

Jäsenen Esko Aulis Repo ystävät

  • Juha V. Lehtonen
  • Riitta Kärmeniemi

Jäsenen Esko Aulis Repo ryhmät

 

Esittelysivu: Esko Aulis Repo

Uusimmat tapahtumat

Ismo Kaukonen kommentoi blogikirjoitusta 'Ruotsinkielisten erityiskohtelu tyrmistyttää'
""Sen lauluja laulat, jonka säätiörahoja käytät." (jo vanha sananlasku Ruotsittuneessa Suomessa) Jos väitän, että ruotsinkieliset verovapaat miljardisäätiöt pitävät…"
Loka 24, 2016
Ismo Kaukonen kommentoi blogikirjoitusta 'Ruotsinkielisten erityiskohtelu tyrmistyttää'
"Edustajat ovat huomanneet, kenellä on rahaa. Siihen suuntaan pitää kumartaa. Huono homma on se, että samalla pyllistää koko kansalle.   Smoke"
Loka 24, 2016
Esko Aulis Repo kommentoi blogikirjoitusta 'Ruotsinkielisten erityiskohtelu tyrmistyttää'
"Sepä se. Ruotsin pakolisesta opiskelusta olisi päästävä eroon. Se on myös kansamme enemmistön ehdoton vaatimus. Näyttää kuitenkin siltä, että enemmistön tahtoa on vaikea toteuttaa.…"
Loka 24, 2016
metsäkeiju kommentoi blogikirjoitusta 'Ruotsinkielisten erityiskohtelu tyrmistyttää'
"Pakkoruotsista olisi korkea aika päästä eroon. Pakkoruotsi on haittatekijä suomalaisessa yhteiskunnassa. Pakkoruotsi kuluttaa suomenkielisten henkisiä voimavaroja ja kaventaa suomenkielisten kieliosaamista. Pakkoruotsin…"
Loka 23, 2016
Neuvos kommentoi blogikirjoitusta 'Ruotsinkielisten erityiskohtelu tyrmistyttää'
"Juu Tampereen sosedustaja opetusministerinä jätti enemmistön syrjimisen voimaan ja peruspuole toimii lupaustensa vastaisesti. Pelkät lupaukset eivät enää riitä. Näinä aikoina jo…"
Loka 23, 2016
Teho Paketti kommentoi blogikirjoitusta 'Ruotsinkielisten erityiskohtelu tyrmistyttää'
"Mites äsdeepee ny sitte lupaa ?? Edellisissä vaaleissa lupasivat poistaa etuja. Kuis kävi ? Edut vaan parani. Pahin pakkoruotsittaja porukka."
Loka 23, 2016
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Ruotsinkielisten erityiskohtelu tyrmistyttää'
"Ruotsinkielisten erioikeudet mm. opiskeluun sekä suomenkielisten pakkoruotsi pitää poistaa. En enää käytä ruotsia suomenruotsalaisten kumartelemiseen, joten he saavat puhua minulle suomea."
Loka 23, 2016
Juha V. Lehtonen kommentoi blogikirjoitusta 'PAKKORUOTSISTA LUOPUMINEN OLISI VALTAVA SÄÄSTÖ'
"Tästä malli Suomen kielipolitiikan kokonaisuudistukseen! https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsin_kielipolitiikka "Ruotsin kielipolitiikka tarkoittaa Ruotsin valtion suhdetta eri kieliin ja eri kieliä puhuviin ihmisryhmiin. Ruotsi…"
Kesä 9, 2016
Juha V. Lehtonen kommentoi blogikirjoitusta 'PAKKORUOTSISTA LUOPUMINEN OLISI VALTAVA SÄÄSTÖ'
"Snellman pitää päivittää 2020-luvulle. Snellmanin ideaa voi tiukasti tulkittuna pitää nykyisen arvopohjan perusteella "poissulkevana", mutta kun sen päivittää 2020-luvun Eurooppaan, se…"
Kesä 9, 2016
metsäkeiju kommentoi blogikirjoitusta 'PAKKORUOTSISTA LUOPUMINEN OLISI VALTAVA SÄÄSTÖ'
"Nykyhetkeen sopiva muoto olisi "yksi pääkieli, yksi virallinen kieli". Snellmanin linjalla kun mennään, niin ajanoloon siirrytään viralliseen yksikielisyyteen muiden Pohjoismaiden mallin…"
Kesä 9, 2016
Esko Aulis Repo kommentoi blogikirjoitusta 'PAKKORUOTSISTA LUOPUMINEN OLISI VALTAVA SÄÄSTÖ'
"Sepä se. "Yksi kieli, yksi mieli". Snellmanin työ jäi kesken."
Kesä 9, 2016
Teho Paketti kommentoi blogikirjoitusta 'PAKKORUOTSISTA LUOPUMINEN OLISI VALTAVA SÄÄSTÖ'
"Niin kun olisikin ruotsin opetusta. Mutta kun se on suomenruotsin opetusta. Kaksi toisistaan poikkeavaa."
Kesä 9, 2016
Cyclox kommentoi blogikirjoitusta 'PAKKORUOTSISTA LUOPUMINEN OLISI VALTAVA SÄÄSTÖ'
"Ruotsalaiset kollegat ihmettelevät aina typertyneen oloisena sitä, että Suomessa on pakollinen ruotsinopetus. He kun eivät itse näe ruotsinkielen olevan sellainen rikkaus ja maailmanvalloituksen avain, millä sitä…"
Kesä 8, 2016
metsäkeiju kommentoi blogikirjoitusta 'PAKKORUOTSISTA LUOPUMINEN OLISI VALTAVA SÄÄSTÖ'
"Suruthan sanovat olevansa suomenmaalaisia, eivät suomalaisia. Ja aina joskus tapaa suruja, jotka sanovat itsestään, että he ovat ruotsalaisia. Suomalaisella passilla ei taida olla aina kovin suurta painoa."
Kesä 8, 2016
Heikki Karjalainen kommentoi blogikirjoitusta 'PAKKORUOTSISTA LUOPUMINEN OLISI VALTAVA SÄÄSTÖ'
"... miltä suomaisilta?  Kaikkihan me olemme suomalaisia, joilla on suomalainen passi."
Kesä 8, 2016
Teho Paketti kommentoi blogikirjoitusta 'PAKKORUOTSISTA LUOPUMINEN OLISI VALTAVA SÄÄSTÖ'
"Olet oikeassa Heikki. Hölmöläisten touhua koko pakkoruotsi. Kuin kantaisi valoa säkillä pimeään apartheid huoneeseen. Rantaruotsalaiset katsovat touhua tyytyväisenä. Aika noloa suomalaisilta."
Kesä 8, 2016

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Esko A Repo
Minä vuonna olet syntynyt?
1935
Kerro lisää itsestäsi!
Olen eläkkeellä oleva hallintotieteiden maisteri, lisensiaatti ja tohtori sekä arkkitehti. Olen myös alue- ja ympäristösuunnittelun dosentti(emeritus). Pääosan elämäntyöstäni olen tehnyt Lapin seutukaavaliiton suunnittelupäällikkönä. Viimeiset 10 työvuottani toimin kuitenkin johtajana Helsingin yliopiston Maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskuksessa Seinäjoella. Eläkkeaikanani olen paneutunut ympäristönsuunnittelutehtäviin sekä eläkeläisten puolustamiseen. Sotilasarvoltani olen res.majuri.

Jäsenen blogi

Ruotsinkielisten erityiskohtelu tyrmistyttää

(23. lokakuu 2016 at 16:00) — 7 kommenttia

Uusi kansalaisaloite, jossa vaadittiin pakkoruotsin muuttamista valinnaiseksi, kaatui kannattajien passiivisuuteen. Reaktio oli ymmärrettävä. Hylkäsihän eduskunta samaa asiaa koskevan edellisen aloitteen, vaikka sen taustana oli suorastaan kannatusvyöry. Apatiaa lisäsi vielä populistinen väärinkäsitys, jonka mukaan ruotsin kielen pakollisuus pohjautuu perustuslakiin.  

Tosiasiassa perustuslaissamme todetaan ainoastaan, että ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri…

Jatkuu...

PAKKORUOTSISTA LUOPUMINEN OLISI VALTAVA SÄÄSTÖ

(7. kesäkuu 2016 at 11:30) — 48 kommenttia

Maamme ponnistelee parhaillaan koko itsenäisyysaikamme vakavimmassa talouskriisissä. Sen selvittämiseksi etsitään kuumeisesti säästökohteita. Tässä mielessä herättää ihmettelyä, miksi hallituksemme ei ole sanallakaan kyseenalaistanut kohtuuttoman kallista pakkoruotsia. Onko nykytilanteessa todella perusteltua uhrata satoja miljoonia sinänsä perusteettoman kaksikielisyyden ylläpitämiseen. Miksi vaalitaan sellaista kielisanktiota, joka turvaa vain pienen vähemmistön etuja mutta…

Jatkuu...

LASIKATTO ON KUVITTELUA

(25. tammikuu 2016 at 22:20) — 6 kommenttia

Maassamme on edelleen voimassa YK:n naisten oikeuksien sopimuksen mukaiset ja Suomen tasa- arvolain (1986/606) mahdollistamat tilapäiset sukupuolikiintiöt. Noiden kiintiöiden avulla sukupuolten välinen yhdenveroisuus on suljettu todellisen tasa-arvon ulkopuolelle. Samalla on ajauduttu tilanteeseen, jossa kiintiöiden mahdollistama preferenssiasema turvaa naisille ansiottoman kilpailuedun ja arvonnousun. Vakavinta tässä on se, että nuo naisia suosiva sukupuolikiintiöt ovat edelleen voimassa,…

Jatkuu...

Työpalkka ei ole sukupuoliasia

(28. huhtikuu 2014 at 19:00) — 4 kommenttia

 

Olen kuullut varmalta taholta, että eduskunnan käsittelyyn on tulossa aloite, jonka tarkoituksena on naisten ja miesten välisen työpaikkapalkkauksen valvonnan kiristäminen. Hämmästyttävää.

Meillä Suomessa toteutetaan jo nyt ”sama palkka samasta työstä” –menettelyä. Sen mukaisesti eivät ainoastaan mies ja nainen vaan jopa osaava ja osaamaton sekä myös laiska ja ahkera saavat samasta työstä samaa palkkaa. On siis turha puhua enää naisten ja miesten erilaisista ansioista.…

Jatkuu...

Kommenttitaulu (3 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

25. lokakuu 2010 kello 12:49 Riitta Kärmeniemi sanoi...
Hyvä että joku on samaa mieltä,omaleimaisuus meiltä rakennusarkkitehtuurissa puuttuu,liian modernia.Haluaisin vähän sitä kansallisromantiikkaa.Kiva tutustua jatketaan yhteydenpitoa.terv Riitta
23. lokakuu 2010 kello 15:55 Riitta Kärmeniemi sanoi...
Kiva olisi tutustua ja jutustella.Mikse Suomessa rakentamiseea käytetä puuta vaan tylsää betonia,harmaita möhkäleitä talot tyynni.Saksassa oli ihania vanhoja taloja,miksei meillä.Siellä oli myös isoja puistoalueita joilla ihmiset saivat vapaasti paistatella päivää.Täälläkin kaupunki pistää valitettavan vähän rahaa ympäristön kaunistamiseen,sehän on ihmiselle tosi tärkeä,nauttia kukista ja kauneudesta.
21. lokakuu 2010 kello 09:34 Riitta Kärmeniemi sanoi...
Hei minulla oli kerran matematiikan opettaja Esko Repo,Olisi hauska tutustua Sinuunkin.
 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot