Scientist
Jaa
 

Esittelysivu: Scientist

Uusimmat tapahtumat

Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Neljän kärki karkaa - kuudennesta sijasta käydään virhemarginaalin puitteissa kovaa taistoa'
"Ruotsssa ja Saksassa vihreiden kannatus on romahtanut ja on nyt noin 5% luokkaa kun se oli ennen yli 10% lukemissa. Syynä tähän ovat mm. skandaalit maahanmuuttajataustaisten ministerien kohdalla (yhteydet terroristeihin ja…"
Kesä 8
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Suomalaisten vaatimattomat asunnot'
"Ei maan hinta selitä näitä eroja, vaan lähinnä muut syyt. Maa on kallista keski-Euroopassa tietääkseni.  Syyt ovat paljolti kulttuurillisia, mm. Välimeren maissa ei rakenneta ollenkaan yksiöitä,…"
Kesä 8
Scientist kommentoi blogikirjoitusta '"Ylpeys käy lankeemuksen edellä"'
"Ylen palkkataso on muutenkin korkea, keskiarvopalkka yli 4000 euroa kuussa. Ja me sen 3000 hengen palkat maksamme veroina. Henkilökuntaa voisi vähentää rajusti, varsinkin kun lähetykset on jo ulkoistettu ranskalaiselle…"
Touko 30
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Pöyristyttävä Pelastakaa lapset – keräys'
"Muistaakseni leikkaus tehtiin siksi, että julkisella sektorilla on muita pidemmät lomat. Tällöin myöskin lomaraha (puolet loma-ajan palkasta) on suurempi. Lisäksi kiky sopimuksessa verotusta helpotettiin noin 0,5% ja…"
Touko 29
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Pöyristyttävä Pelastakaa lapset – keräys'
"Ei 1970-luvulla kaikki ollut hyvn. Tässä eräs vertailu, tosin v. 2006. Kirjat olivat vähintään yhtä kalliita ennen suhteessa palkkoihin. http://www.stat.fi/tup/tietotrendit/tt_03_06_hinnat.html Ratkaisu kalliisiin…"
Touko 29
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Ylen Pressiklubi lopetti eilen illalla'
"Ylen ongelma on se,että se toimii pakkoveroilla. Pakko köyhänkin maksaa vaikkei juuri seuraisikaan. Siellä on 3000 henkeä töissä ja MTV pärjää 350:llä. Toki Ylen tehtäbvä on laajempi.…"
Touko 28
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Halla-ahon, Trumpin sekä olkaveljiensä kannattaisi ryhtyä torjumaan pakolaisten sijasta pakolaisuuteen johtavia syitä, varsinkin pakolaisuuden pääsyytä'
"Kyllä ilmastonmuutoksellakin saattaa paikallisesti jotain vaikutusta olla, mutta esim Sahara näyttää päinvastoin vihertyvän. http://news.nationalgeographic.com/news/2009/07/090731-green-sahara.html Asia on varmennettu…"
Touko 28
Juhani Putkinen kommentoi blogikirjoitusta 'Helsingin Energia (Helen) - estotonta viherpesua !'
"Sekä tuulivoima, että aurinkovoima, ovat Suomessa haitallista sattumavoimaa. Kaikenlaiset tukiaiset niille pitää lopettaa välittömästi. Esimerkiksi 18.5.2017 kello 9.00 kaikki Suomen tuulivoimalat tuottivat…"
Touko 28
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Sipilän sädekehä on sammunut - Kepun kannatus putoaa'
"Jos kokoomus on pelkästään työnantajien puolue, niin kovastipa Suomessa on työnantajia. Keskustan kuten muidenkin puolueiden kannatus hyppelehtii, pääministeripuolue yleensä aina häviää.…"
Touko 28
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Helsingin Energia (Helen) - estotonta viherpesua !'
"Tästä näkee kantaverkon tilan. Sähköä tuodaan tälläkin hetkellä runsaasti Suomeen erityisesti Ruotsista. http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/voimajarjestelman-tila/Sivut/default.aspx Tuulivoiman osuus…"
Touko 28
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Helsingin Energia (Helen) - estotonta viherpesua !'
""Myllyt tuottivat 3068 GWh sähköä vuonna 2016." Se tarkoittaa n. 164 milj. € hyödytöntä rahaa tukiaisina ulkomaisille sijoittajille. Sillä olisi saatu n. 5110 GWH sähköä enemmän…"
Touko 28
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Helsingin Energia (Helen) - estotonta viherpesua !'
""Pitää olla tyhmä kuin saapas -47, ellei ymmärrä sitä, että sattumamyllyjen pysähtyessä se sähkö pitää saada muualta ja takeita sille, että se saataisiin tuotetuksi…"
Touko 27
al1947 kommentoi blogikirjoitusta 'Helsingin Energia (Helen) - estotonta viherpesua !'
"Myllyt tuottivat 3068 GWh sähköä vuonna 2016. Se kaikki oli pois tuontisähköstä. Halveksimisiin! "
Touko 27
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Helsingin Energia (Helen) - estotonta viherpesua !'
"Kun minini oli 22 MWh/h ja maksimi 1328 MWh/h, niin mistähän se 1306 MWh/h otettiin myllyjen tuotannin hyppiessä -47?"
Touko 27
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Helsingin Energia (Helen) - estotonta viherpesua !'
"Pitää olla tyhmä kuin saapas -47, ellei ymmärrä sitä, että sattumamyllyjen pysähtyessä se sähkö pitää saada muualta ja takeita sille, että se saataisiin tuotetuksi naapureista, ei…"
Touko 27
Orwell kommentoi blogikirjoitusta 'Helsingin Energia (Helen) - estotonta viherpesua !'
"Keskituotanto-47 ei vaihteluista hätkähdä. Tuottivathan myllyt v. 2016 keskimäärin melkein 20% maksimikapasiteetistaan eli peräti 3,6% kokonaiskulutuksesta, vaikka eivät pääosin samaan aikaan, kun…"
Touko 27

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Scientist
Minä vuonna olet syntynyt?
1948

Jäsenen blogi

Helsingin Energia (Helen) - estotonta viherpesua !

(27. toukokuu 2017 at 11:43) — 30 kommenttia

Suomen sähköenergiasta tuotettiin vuonna 2016 45% uusiutuvilla lähteillä (vesi, tuuli, biomassa) ja peräti 78% hiilidioksivapaasti (uusiutuvat + ydinvoima) (Energiateollisuuden tilastot). Tilanne on paljon parempi kuin esim energiakäänteestä hypetetyssä Saksassa.

Ostoskeskuksissa ja muilla toreilla Helen markkinoi "parasta kaupunkienergiaa". Muodollisesti sen ilmoitetaan olevan vesivoimalla tuotettua. Helen tuottaa sähköstä kuitenkin noin 90% fossiilisilla polttoaineilla (kivihiili,…

Jatkuu...

EU:n lainsäädäntö aiheuttanut Suomessa lähes 400 ylimääräistä metanolikuolemaa 1995-2015.

(28. joulukuu 2016 at 11:50) — 9 kommenttia

Viime aikoina lehdissä on ollut tietoja Venäjän laajoista metanolimyrkytyksistä. Mutta sama on tapahtunut pikkuhiljaa Suomessakin.

EU on tunnetusti säätelyn suurvalta ja kemikaalilainsäädäntö yksi laajimmista osa-alueista.  Kun Suomi liittyi EU:hun vuonna 1995 tulivat metanolipitoiset kuluttajatuotteet sallituiksi vähittäiskaupassa. Erityisesti tämä koske metanolipohjaisia auton tuulilasin pesunesteitä. Heti tämän jälkeen lisääntyivät kuolemaan johtaneet metanolimyrkytykset…

Jatkuu...

Miksi Suomessa ei ole ollut isoja metsäpaloja ?

(16. toukokuu 2016 at 12:00) — 5 kommenttia

Moni on varmaan viime päivinä seurannut Kanadan Albertan isoja metsäpaloja. Suurimmaksi syyksi tähän tarjottu ilmaston lämpenemistä, mutta kyllä Kanadassa on laajoja paloja ollut aiemminkin. Metsä siellä näyttää päällisin puolin melko samanlaiselta kuin Suomessa. Myös Ruotsissa on ollut enemmän paloja kuin Suomessa. Samoin muistamme muutaman vuoden takaiset Venäjän metsäpalot.  Suurin metsäpalo Suomessa on ollut Tuntsan metsäpalo Sallassa 1960. Tämän jälkeen ollut tietysti lukuisia määriä…

Jatkuu...

Kommenttitaulu

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

  • Ei vielä kommentteja!
 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot