Scientist
Jaa
 

Esittelysivu: Scientist

Uusimmat tapahtumat

Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Jääskeläisen kaksoisrooli Ylen johdossa'
"Ylen "kriisi " on herkkupala yksityiselle medialle. Maailma on muuttunut ja tarvitsemmeko enää 3000 työntijän Yleä tänä päivänä. MTV pärjää 350 työntekijällä.…"
Touko 18
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Seksuaalirikollisuus lisääntyy - suomalaiset suuria rikollisia'
"Muistaakseni vertailukelpoinen tulos on noin 10-kertainen kantasuomalaisiin verrattuna, kun tulijoiden sulkupuoli ja ikäjskauma otetaan huomioon. Muuten se on noin 17-kertainen. Tämä koskee lähi-idästä tulleita ."
Touko 16
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Terveysmaksujen korotus'
"Rahathan tulee pääosin verovaroista, terveyskusmaksut ovat mitätön osa. Voidaan vaihtoehtoisesti hoitaa muilla tavoin. Tarkoitushan näyttää olevan hillitä kohtuuttomia maksuja STM:n toimesta. Nykyinen…"
Touko 16
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Mä lehdet luin, lue sinäkin. Tutkimus todistaa Sipilän johtavan Suomea, kuin firmaansa.'
"Kyllä nyt näyttää taloudella paremmin menevän kuin edellisen hallituksen aikana. Työpaikkoja on syntynyt lisää, ja pitkäaikaistyöttömyyskin on kääntynyt laskuun. Mieluimmin näin…"
Touko 15
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Uutisointi hallintarekisteristä - mikä siinä mättää?'
"Tämä uutisointi minuakin haittaa. Puhutaan hallintarekisterilaista, vaikka selaista hallintarekisteriä ei nyt ole tulossa Suomeen. Ruotsissa kuulemma selainen on. Jotenkin vaikuttaa, että Ylen toimittajat ovat kuorossa opposition…"
Touko 15
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Soten valinnan vapaus'
"Tämä nyt on aivan eri asia Tepi mistä puhut. Kunnat voivat nostaa veroja monesta syystä. Jos kunnan sote menot ovat noin 50% (tyypillinen pienille kunnille), varsinainen kunnallisvero putoaa noin 50%. Tilalle tulee uusi…"
Touko 15
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Soten valinnan vapaus'
"Eivät kunnat maakuntaa rahoita, usko nyt pois. Maakunnasta tulee tavallaan "aluekunta".  Sote menot kerätään suoraan veronmaksajilta sote-maksulla/verolla. Vastaavasti siis kunnallisvero laskee. "
Touko 14
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Soten valinnan vapaus'
"Ei kunta terveydenhoitoa maksa tulevaisuudessa ! Vaan maakuntahallinto (ja käytänössä valtio jolta rahat pääosin tulevat)."
Touko 14
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Lisää mausteita sotesoppaan'
"Sähkön kokonaishinta ei ole juuri noussut viime vuosikymmenien aikana Suomessa, Sähkön kokonaishinta (sähkö+siirto+verot)on täällä alle puolet Saksan hinnoista. Siirtohinnoittelun nopea nousu johtuu…"
Touko 14
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Lisää mausteita sotesoppaan'
"Jeffrey Sachs toimi Venäjällä Jeltsinin aikana valtion konsulttina, ei tainnut ihan putkeen mennä hänen johdollaan. Oliko vika Sachsin opeissa vai Venäjässä. Todennäköisesti siinä, etteivät…"
Touko 13
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Soten valinnan vapaus'
"Ideahan on juuri se, että voi vaihtaa, jos ei ole tyytyväinen. Aluksi sitoutumisaika on vähintään vuosi, mutta tullee lyhenemään myöhemmin."
Touko 13
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Lisää mausteita sotesoppaan'
"Jeffrey Sachs on usein kanattanut suuria rakenteellisia uudistuksia ja sokkiterapiaa. https://fi.wikipedia.org/wiki/Jeffrey_Sachs Nyt on kuitenkin huomattava, että eihän Suomeen ole tulossa monopolia vaan kilpailua…"
Touko 13
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Soten valinnan vapaus'
"Vaikuttaa siltä, ett eräät kommentoijat eivät ole ymmärtäneet kyllä sote:n valinnanvapautta ollenkaan. Suosittelen STM:n kavosarjaan perehtymistä vaikean asian hahmottamiseksi.  Onhan se ihan…"
Touko 12
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Se valinnanvapaus ja valitsemisen vaikeus.'
"Valta sillä, jolla on rahat (Mats Brommels). Eli rahat tulevat ainakin aluksi valtionverotuksen kautta.  En oikein ymmärrä miksi nykyinen epäoikeudenmukainen järjestelmä voisi muuttua huonommaksi. Nythän…"
Touko 11
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Miksi Kepulla on niin kiire saada sote-uudistus voimaan?'
"Ruotsissa Centernin kannatus oli äskeisessä mielipidetiedustelussa 13,5% ja vihreiden (Miljöpartiet) vain 5,5%. Tanskassa päähallituspuolue ja pääministeri on Venstre puolueesta, joka nimestään huolimatta…"
Touko 11
Scientist kommentoi blogikirjoitusta 'Se valinnanvapaus ja valitsemisen vaikeus.'
"Näin on, varsinaista teatteria tämä opposition toiminta. Heittäydytään tymiksi vastustamalla kaikkea. Ongelmia varmaan tulee, mutta vihdoin pitää päästä toteutukseen, kuten Pekka Puska totesi…"
Touko 10

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Scientist
Minä vuonna olet syntynyt?
1948

Jäsenen blogi

EU:n lainsäädäntö aiheuttanut Suomessa lähes 400 ylimääräistä metanolikuolemaa 1995-2015.

(28. joulukuu 2016 at 11:50) — 9 kommenttia

Viime aikoina lehdissä on ollut tietoja Venäjän laajoista metanolimyrkytyksistä. Mutta sama on tapahtunut pikkuhiljaa Suomessakin.

EU on tunnetusti säätelyn suurvalta ja kemikaalilainsäädäntö yksi laajimmista osa-alueista.  Kun Suomi liittyi EU:hun vuonna 1995 tulivat metanolipitoiset kuluttajatuotteet sallituiksi vähittäiskaupassa. Erityisesti tämä koske metanolipohjaisia auton tuulilasin pesunesteitä. Heti tämän jälkeen lisääntyivät kuolemaan johtaneet metanolimyrkytykset…

Jatkuu...

Miksi Suomessa ei ole ollut isoja metsäpaloja ?

(16. toukokuu 2016 at 12:00) — 5 kommenttia

Moni on varmaan viime päivinä seurannut Kanadan Albertan isoja metsäpaloja. Suurimmaksi syyksi tähän tarjottu ilmaston lämpenemistä, mutta kyllä Kanadassa on laajoja paloja ollut aiemminkin. Metsä siellä näyttää päällisin puolin melko samanlaiselta kuin Suomessa. Myös Ruotsissa on ollut enemmän paloja kuin Suomessa. Samoin muistamme muutaman vuoden takaiset Venäjän metsäpalot.  Suurin metsäpalo Suomessa on ollut Tuntsan metsäpalo Sallassa 1960. Tämän jälkeen ollut tietysti lukuisia määriä…

Jatkuu...

Kommenttitaulu

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

  • Ei vielä kommentteja!
 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot