Bror Osvald Nyman
  • Mies
Jaa

Jäsenen Bror Osvald Nyman ystävät

  • Heikki Karjalainen
  • JarmoJTuokko
  • Norppa

Jäsenen Bror Osvald Nyman ryhmät

 

Esittelysivu: Bror Osvald Nyman

Uusimmat tapahtumat

Bror Osvald Nyman lisäsi keskustelun ryhmään Katsomushautomo
Pikkukuva

Kokeilu

Tämä on kokeilu:Näytä lisää
Loka 19, 2016
Bror Osvald Nyman kommentoi blogikirjoitusta 'Aurinko syntyy'
""Heh, varsinaista "todistelua". Tuo kolmen tähden suora osoittaa kylläkin melko tarkkaan Siriukseen joulupäivänä, mutta se ei ole mikään ihme, kun se osoittaa siihen aina." Kari, no, tuotahan…"
Tammikuun 2, 2014
luomiskertomus kommentoi blogikirjoitusta 'Aurinko syntyy'
"Heprealaiset ovat syntyneet Niililn laaksossa Habiru-pappissuvussa ja sieltä ovat ensin levinneet Levanttiin eli Israeliin ja Mesopotamiaan ja Aasiaan ja taas juutalaiset ovat syntyneet Aabrahamista ja Iisakin ja Jaakobista ja hänen…"
Joulu 31, 2013
luomiskertomus kommentoi blogikirjoitusta 'Aurinko syntyy'
"Niin siis Piispa Julius 1 määräsi Jeesuksen syntymäjuhlaksi joulun 25.12. vuonna 354jkr ja tämä on näkynyt roomalaisessa kaleterissakin, Kirkkoisät ja Apostoliset Isät ja alkuseurakunta ei puhu…"
Joulu 31, 2013
Kari Rönkä kommentoi blogikirjoitusta 'Aurinko syntyy'
""Orionin vyön kolmen tähden suora (jotka vuosituhansien ajan ovat tulleet tunnetuiksi "kolmena kuninkaana") osoittaa suoraan tähtitaivaan kirkkaimpaan tähteen Siriukseen 25. päivä joulukuuta" Heh,…"
Joulu 31, 2013
luomiskertomus kommentoi blogikirjoitusta 'Aurinko syntyy'
"Jotku raamatun käännökset suomeksi ovat hiukan sivu koko asiasta jonkun verran. Rovasti Kimmo Juutilainen on tutkinut Raamattua 56 vuotta ja sanoo, että käännöksissä ja kopioimisesa on virheitä ja kertoo…"
Joulu 31, 2013
JarmoJTuokko kommentoi jäsenen Bror Osvald Nyman ryhmää Katsomushautomo
"Aha, juu ymmärsin vähän väärin. Hyvä, että olet tavoitettavissa. Tulevaisuudesta ei koskaan tiedä. Voi olla, että jossakin vaiheessa innostun taas "uskonnollisista" aiheista. Nyt aika on mennyt…"
Joulu 30, 2013
Bror Osvald Nyman kommentoi jäsenen Bror Osvald Nyman ryhmää Katsomushautomo
"Kiitosta vaan Jarmo. Tarkoitin, että kirjoitan tähän Aamulehden blogiini. Sen osoitteen kaikki kyllä tietävät. Myös kaikki ne kirjoitukset jotka ovat tässä ryhmässä ovat myös siellä…"
Joulu 29, 2013
JarmoJTuokko kommentoi jäsenen Bror Osvald Nyman ryhmää Katsomushautomo
"Bror, vaatimaton mielipiteeni ja ehdotukseni on, ettet kuitenkaan sulje ryhmää. Sun kirjoituksissasi on paljon asiaa, mikä voi jollekin olla hyvinkin tärkeää. Tai sitten vaihtoehtoisesti pistät viimeiseksi…"
Joulu 29, 2013
Bror Osvald Nyman kommentoi jäsenen Bror Osvald Nyman ryhmää Katsomushautomo
"No niin, eipä taida kannattaa pitää tätä ryhmää enää pystyssä. Siispä, ensi vuonna tätä ryhmää ei enää ole. Tämän vuoden viimeisinä hetkinä se…"
Joulu 29, 2013
luomiskertomus kommentoi blogikirjoitusta 'Aurinko syntyy'
"NO kait juualainenkin voisi ylistää pakanaa koska olihan juutalaisten keskuudessa muukalaisiakin, juutaisten esi-isät ovat Aabraham, Jaakob, Iisak , Jaakobin pojat, tästä synty orjakansa Egyptissä  ja kun…"
Joulu 27, 2013
Norppa kommentoi blogikirjoitusta 'Aurinko syntyy'
"Minusta teoriasi on kaukaa haettu. "Yhtäläisyyksiä" löytyy kyllä yllättävistä asioista, jos niitä lähtee etsimään. Jeesuksesta näitä…"
Joulu 26, 2013
Norppa kommentoi blogikirjoitusta 'Aurinko syntyy'
"Flavius Josefus oli juutalainen, joka juutalaisten kapinan jälkeen (n. 70 jKr) jäi roomalaisten vangiksi. Sittemmin hän kirjoitti juutalaissotien historian. Hänellä on Jeesuksesta kaksi mainintaa. Ensiksikin, hän kertoo…"
Joulu 26, 2013
luomiskertomus kommentoi blogikirjoitusta 'Aurinko syntyy'
"Siis Johannes on kertonut evankeliumissaan luku 20 että hänen evankeliuminsa on kirjoitettu siksi että uskoisimme että Jeesus on Jumalan Poika ja että meillä olisi uskonkautta elämä Jeesuksessa, siis syntisen…"
Joulu 22, 2013
Bror Osvald Nyman kommentoi blogikirjoitusta 'Aurinko syntyy'
"Luomiskertomus, oletko tutustunut Blogimetsään. Jos et ole niin käy tutustumassa ja liity ihmeessä mukaan. http://www.blogimetsa.fi/"
Joulu 19, 2013
luomiskertomus kommentoi blogikirjoitusta 'Aurinko syntyy'
"eli siis jos joku yrittää tehä Flaviuksen puheet ja kirjoitukset tyhjäksi, niin se on vain heidän oma arvio, ei se vielä ole mitään  varmaa, voi olettaa Flaviuksen kirjoitukset vaikka miten päin,…"
Joulu 19, 2013

Jäsenen tiedot

Tervetuloa! Mikä on nimesi?
Bror Nyman
Minä vuonna olet syntynyt?
1943
Kerro lisää itsestäsi!
Ihmisellä on varmaankin jonkinlainen luontainen tarve miettiä ja ihmetellä olemassaoloaan. Tämä tarve johtaa meidät elämän peruskysymysten ääreen: Mikä tämä maailmankaikkeus on? Miten se voi olla olemassa? Mistä ihminen on tullut, mikä on hänen elämänsä tarkoitus ja päämäärä?

Jäsenen blogi

Aurinko syntyy

(17. joulukuu 2013 at 17:59) — 29 kommenttia

1800-luvulla syntyi teorioita, joissa uskontoja, kristinusko mukaan luettuna, arvioitiin mytologisesta näkökulmasta. Saksalainen Max Müller ja skotlantilanen James Frazer löysivät uskonnoista yhtäläisyyksiä aurinkoon liittyvien tarujen kanssa: Aurinko syntyy, kuolee ja herää henkiin.

Jeesuksen uskonnollisessa olemuksessa on paljon yhtäläisyyksiä muiden uskontojen kanssa. Hänen syntymäpäivänsä 25. joulukuuta, neitseellinen syntymä, 12 opetuslasta, kuolema ja ylösnousemus kolmen päivän…

Jatkuu...

Jeesus ei syntynyt ihmiseksi

(5. joulukuu 2013 at 15:30) — 13 kommenttia

Johanneksen evankeliumin alkua sanotaan yleisesti logoshymniksi. Kerrassaan hienoa tekstiä mutta niin kovin arvoituksellista. Mitä Johannes tällä hymnillään oikein tarkoittaa? Kristityissä piireissä ”Sanalle” on annettu sellainen merkitys, että se tarkoittaisi Jeesusta. Tästä on lähtenyt sitten sellaiset villit…

Jatkuu...

Jeesuksen neitseellisestä syntymästä

(12. marraskuu 2013 at 16:30) — 16 kommenttia

Jeesuksen neitseellinen syntyminen ei välttämättä ole tosiasia. Asiaa voitaisiin tarkastella vaikkapa Paavalin roomalaiskirjeen 1. Luvun 3. jakeen tekstin perusteella:“Hänen pojastansa, joka lihan puolesta on syntynyt Daavidin siemenestä”.Tämähän on kirjaimellista totuutta Raamatusta…

Jatkuu...

Katsomushautomossa tapahtuu

(6. marraskuu 2013 at 11:54) — 0 kommenttia

Eilen kirjoitin artikkelin joka koski ryhmän ”Katsomushautomo” aloittamista. Kuten tuosta artikkelistani ilmeni niin ensimmäisenä keskustelunaiheena on Jeesuksen syntymä. Nyt julkaisen tuota aihetta koskevan alustuksen. Alustukseen olen kerännyt lähinnä vain faktatietoa Jeesuksen syntymästä. Tarkoituksenani on, että alustus toimisi jotenkin inspiraation lähteenä ryhmäni jäsenille kun he kirjoittavat aiheesta omia näkemyksiään. Alustus löytyy myös ryhmän sivuilta:…Jatkuu...

Kommenttitaulu (5 kommenttia)

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

29. marraskuu 2013 kello 14:09 JarmoJTuokko sanoi...

Kiitos, Bror. Kun ehdin yritän paneutua Katsomushautomoon. Nyt työn alla on tämä kansalaisaloite:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/640 

Olet kenties jo nähnyt? Mitä mieltä historiallinen tai kuvitteellinen Jeesus olisi mielestäsi aloitteesta ollut?

6. marraskuu 2013 kello 12:45 JarmoJTuokko sanoi...

Katsomushautomon asetukset sun kannattaisi muuttaa avoimeksi. Tää on vain mun suositus ja näkemys. Ryhmiin kirjoittaa vielä suppeampi porukka kuin blogeihin, joten aneemista tulee olemaan. Tietenkin jos keskustelua ei kaipaa, se on eri juttu. Entisten ryhmien "hautuumaalla" on tuhottomasti ryhmiä. Käy kurkkaamassa. Kyl nää ympyrät tutuksi sulle tulevat. Ootkos vielä Touchessa mukana?

6. marraskuu 2013 kello 12:42 JarmoJTuokko sanoi...

Oikeeseen paikkaan tuli eli mun seinälle. Mun miäälest tää Aamulehtiblogit on hyvä systeemi: kuin naamakirja pienoiskoossa. Ainoastaan kokonsa takia junnaa vähän paikoillaan. Aktiivisia lukijoita, kommentoijia ja kirjoittajia saisi olla enemmän. Porukka käy ehkä aavistuksen verran liian "tutuksi". Uutta verta aina kaivataan. Tervetuloa sinulle! 

5. marraskuu 2013 kello 22:47 Norppa sanoi...

Kiitos vain ystäväkutsusta! Varmaan jo huomasitkin, että kommentoin välillä aika jyrkästi, mutta jo se ei häiritse niin sopii hyvin.

5. marraskuu 2013 kello 18:52 JarmoJTuokko sanoi...

Hyvä Veli Osvald, mitä kuuluu?

 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot