Perustietoa Aamulehden blogipalvelusta: Aloita oma blogi!

Tervetuloa Aamulehden blogeihin! Haluatko kommentoida Aamulehden blogistien kirjoituksia? Tai haluatko peräti kirjoittaa itse blogia?

Tee niin ja liity kerhoon! Mutta ennen sitä lue Aamulehden blogien säännöt.

Edellytämme, että kaikki, jotka liittyvät Aamulehden blogeihin ovat perehtyneet sääntöihin. Sitten asiaan:

Rekisteröityminen ja KERHO

Aamulehti blogit on verkkoyhteisö, jota me Aamulehdessä kutsumme KERHOksi. Siksi yhteisömme sähköpostiosoitekin on kerho@aamulehti.fi.

Aamulehti blogit on kaikille lukijoille avoin. Jos kuitenkin haluat kommentoida blogeja tai pitää omaa blogia, sinun täytyy liittyä kerhon jäseneksi. Rekisteröitymispainike löytyy sivun oikeasta yläkulmasta. Rekisteröitymisestä löytyy lisää tietoa artikkelista Aamulehden blogien säännöt.

Kerho-asiakasrekisterillä ei ole yhteyttä Aamulehden tilaajarekisteriin eikä myöskään siihen asiakasrekisteriin, jolla saat nimimerkin keskustelupalstalle.

Aloittaminen

Rekisteröitymisen jälkeen voit aloittaa toisten blogien kommentoimisen ja oman blogin pitämisen vaikka heti.

Blogin pitämiseen ei tarvita sen kummempaa askartelua. Painat vain nappulaa Oma blogini ja Kirjoita uusi blogimerkintä - ja ala kirjoittaa.

Kirjoitusvirheitäkään ei tarvitse pelätä - voit aina jälkeenpäin korjata ne. Voit vaikka poistaa koko merkintäsi, jos tulet katumapäälle.

Halutessasi sinulla on laajat mahdollisuudet muokata omaa näkymistäsi verkostossa. Voit lisätä oman kuvasi vasemman reunan painikkeesta. Voit muuttaa sivustosi ulkoasua Ulkoasuteemat-painikkeesta. Verkoston nimeä et voi vaihtaa, mutta muuten mahdollisuudet ovat aika rajattomat.
 
Nimimerkin käyttö

Entä jos haluat blogata nimimerkillä, olla vaikka nimimerkki Mystinen Uneksija? Se käy päinsä.

Menet omalla sivullasi Omat asetukset -kohtaan ja muutat nimeksesi Mystinen Uneksija. Muista muuttaa Omista asetuksista myös sivun osoite, jossa nimesi oletusarvoisesti myös näkyy.

Se kannattaa muistaa, että nimimerkillä kirjoittaessasi sinua sitovat samat kohteliaisuus- ym. säännöt kuin kirjoittaessasi omalla nimelläsi.

Mitä blogeihin voi laittaa?

Aamulehden blogeihin voi sisällyttää muutakin kuin tekstiä. Jos haluat, voit liittää niihin esimerkiksi valokuvia.

Tekstieditorista löytyy yläpalkista pieni symboli, valokuva. Sitä painamalla voit liittää tekstiisi kuvan oman koneesi kovalevyltä.

Kokeilemalla löydät kuville oikean paikan tekstin keskellä. Liian isoja kuvia ei kannata yrittää sijoittaa blogiin. Niitä ohjelma joutuu jostakin suunnasta murjomaan kasaan, eikä lopputulos näytä hyvältä.

Blogiin voi liittää myös (pieniä) videoita.

Miten kerron blogeista ystävilleni?

Blogien perästä löydät painikkeen "Jaa". Sitä painamalla voit lähettää viestin kiinnostavasta blogimerkinnästä tai vaikkapa omasta kirjoituksestasi kaikille ystävillesi.

Voit myös kutsua ystäviäsi kerhon jäseneksi painikkeella.

Täydelliset ohjeet, valitettavasti englanninkieliset, löytyvät täältä. Uskomme kuitenkin, että tämä ohjelma on niin helppokäyttöinen, että useimmat käyttäjät oppivat sen yksinkertaisimmin kokeilemalla.

Hauskoja hetkiä Aamulehden blogien kanssa!

Mistä lisää tietoa?

Yksi Aamulehden bloggaajista, Kyuu Eturautti, kokosi hyvät ohjeet bloggaajille. kannattaa lukea!

Mikä on Ning?

 

 

 

Viimeksi päivittänyt: Seppo Roth Touko 18, 2010.

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot