Vasemmisto, sosialismi ja rakkaus

Tiedot

Vasemmisto, sosialismi ja rakkaus

Vasemmistolainen foorumi. Toisenlainen Suomi ja Eurooppa on mahdollinen. Oikeudenmukaisuus, sosialismi. Marxilais-Leniniläinen foorumi.

Jäsenet: 30
Uusimmat tapahtumat: Joulu 11, 2015

Mitä on demokratia?

Kapitalismi ei ole sama asia kuin demokratia. Yksityiseen omistukseen perustuva yhteiskunta ei sitä mitenkään voi olla.
Kapitalismissa työväellä ei ole muta myytävää kuin työvoimansa, jonka kapitalisti osaa mahdollisimman halpaan hintaa.
Työväen on myytävä työvoimaansa, joka on tavaran asemassa kapitalismissa, jotta tulisi toimeen, koska kapitalismi perustuu rahaan.
Demokraattisessa yhteiskunnassa tuotanto perustuu yhteiskunnalliseen omistukseen, jossa “voitto” jaetaan yhteiskuntaan tasapuolisemmin, demokraattisessa yhteiskunnassa jokaisella on työtä, joka onkin parasta sosiaaliturvaa.
Todella demokraattisessa yhteiskunnassa ei ole rahaa, ollenkaan, vaan jako tapahtuu tarpeen mukaan. Mutta siihen meillä on vielä matkaa…
Demokraattisessa yhteiskunnassa ei ole köyhiä, eikä rikkaita, vaan jokaisella on turvattu toimeentulo, halpa asunto, kattava sosiaaliturvaverkko, ilmainen terveydenhoito (suomessakin oli vielä -80 luvulla), ilmainen koulutus, kattavat julkiset palvelut, maksutta tietenkin, kulttuuri kaikkien saatavilla (kapitalismissa vain eliitillä varaa).

Kapitalismi ei edellä mainittua demokratiaa edusta: kapitalismi on tavarayhteiskunta, joka perustuu voitontavoitteluun, rikastuminen toisen kustannuksella, yksilökeskeinen kilpailuyhteiskunta…mitään hyvää ei näissä ominaisuuksissa ole, eikä varsinkaan mitään tekemistä demokratian kanssa!!!!

Keskustelufoorumi

Kristinuskon juuret hukassa??? 9 vastausta 

Aloittaja: Markku Huhtala. Viimeisin vastaus jäseneltä Markku Huhtala Marras 29, 2015.

Kenen joukoissa seisot. 5 vastausta 

Aloittaja: Pekka Järvinen. Viimeisin vastaus jäseneltä Pekka Järvinen Marras 26, 2011.

Merkillinen hiljaisuus 1 vastaus 

Aloittaja: Pekka Kämäräinen. Viimeisin vastaus jäseneltä Kaija Olin-Arvola Tammikuun 28, 2011.

Kommenttitaulu

Kommentoi

Sinun tulee olla Vasemmisto, sosialismi ja rakkaus -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

reijopipinen kommentoi_ 14. tammikuu 2012 02:53

Näin on näppylät A.T.Laine

Anneli Tuulikki Laine kommentoi_ 13. tammikuu 2012 10:45

Väsymystä ja epäuskoa löytyy...kun tuo isojytkykin vain otti ja pisti äänet plakkariinsa ja sanoi, että  a p r i l l i ä! Tämä on ennenkin tapahtunut täällä Suomessa. Valitettavasti monet sanovat, että näyttää olevan ykslysti, ketä äänestää/ketkä siellä istuvat, joten kertoo jättävänsä äänestämättä. Siihen minä, että äänestämättä jättäminenhän se vasta kannanotto onkin: Nykymenon hyväksymistä. Ja meillä kaikilla on vain yksi ääni: Niistä tipoista sitten kertyvät isotjytkyt. Ei ole varaa olla äänestämättä.

Markku Huhtala kommentoi_ 26. marraskuu 2011 00:07

Eipä ole vastavoimaa...edes nimeksi!!!

Vasemmisto.

Integroitunut porvarin persikkaan...

Mitä vielä voi odottaa?

Falloksen lutkutusta: vasemmisto oikeistoa.

Olen väsynyt...enkä enää usko!?

JarmoJTuokko kommentoi_ 2. marraskuu 2011 12:54
Sosialistilla ei ole muuta myytävää kuin itsensä. Kysykää vaikka Arhinmäeltä.
Teemu Jaakko Kokko kommentoi_ 23. heinäkuu 2011 13:12

Kyllähän työttömyyskassojen palvelu on jatkuvaa odottelua ja tietojen täydentämistä.Omani Suomen merimies-unionin työttömyyskassa yhdistyi auto- ja kuljetus alojen kassan kanssa.Jäseniä tuli kertaheitolla lisää.Palvelu päinvastoin hidastui.Huhtikuussa sai selvitellä tammikuun tekemisiä.Homma toimii,jos olet kokonaan työtön.Auta armias,jos olet tehnyt työttömyys jakson aikana vaikka tunnin töitä.Siitä alkavat vaikeudet.Korvausten käsittely venyy hamaan tulevaisuuteen ja rahat seisovat jollain hyvä-korkoisella tilillä,kasvamassa korkoa.Sitähä ne eivät myönnä.Mutta muutakaan syytä rahojen panttaamiselle ei tule mieleen.

Tässä takavuosina olin duunissa Ruotsalaisessa laivassa,ja hoidin jäsenmaksut itse.Voi tsiisus,mikä nipotus ja kyylääminen oli maksamieni jäsenmaksujen aikataulun ja suuruuden suhteen.Hermoni olivat todella kovalla koetuksella useaan otteeseen.Maksut tulivat siitä huolimatta jatkuvan epävarmuuden ja lisäselvitysten vuoksi, miten milloinkin.

Mikä lieneekään ammattiliittojen tarkoitus tänään mahtaa olla ,on jäänyt itselleni epäselväksi.Suuret ja mahtavat laivan-varustajat ovat kyykyttäneet SMU:n todella vaisuksi muistoksi, Unionin kulta-ajoista.Jolloin Alepasta loppuivat banaanit,jos merimiesten asioista nousi erimielisyyksiä!Niilo Välläri vainaa varmasti kääntyilee haudassaan,kun Niilon ja muiden veteraanien arvokas elämäntyö.on poljettu lokaan ja myyty,pätkätöiden kultamaassa,kapitalismin alttarille,ilman ehtoja!

Markku Huhtala kommentoi_ 23. heinäkuu 2011 11:29

Perustuu nimittäin omakohtaiseen kokemukseen.

Tämän taistelun kävin turvanani SKP:n järjestämän sosiaalineuvonnan, jossa sitä johti Jari Heinonen, sosiaalityön professori, mukana lisäksi Pertti Keihänen ja Taavi Lintunen.

Luonnollisestikin apu oli maksutonta, ja se on sitä kaikille, vaikka olisi itse pääporvari.

Koko julkinen sektori, palvelut pitäisi perustua samaan, maksuttomuuteen, kaikille.

Siksi Suomen kommunistinen puolue vaatii julkisten palvelujen lisäämistä ja kehittämistä, ja esim. TILTU (tilaajatuottaja malli)on välittömästi lopetettava.

Julkiselle sektorille ei sovi ollenkaan yksityinen bisnesajattelu...mutta suurpääomille ei riitä mikään... terveydenhoito, vanhusten huolto ym. heidän mielestään sopii mainiosti keinottelun piiriin.

Jokainen ymmärtää mitä sen tarkoittaa.

Hinnat nousee, palvelut vain maksukykyisille.

Ja kehitetään markkinarakoja kuten sikainflunssa ja H1n1 rokotteiden myynti suuren lääkefirman toimesta loppuun saakka tutkimatta rokotteen vaikutuksia.

Ja miljoonia rokotteita heitettiin roskiin...ja lääkefirma sai isot rahat...

Markku Huhtala kommentoi_ 23. heinäkuu 2011 11:18

Ammattiliitot ovat ottaneet kapitalismin tavat toimia.

Säästetään köyhän kustannuksella.

Ikäänkuin köyhyys ja työttömyys olisi työttömän ja köyhän omaa syytä.

Varsin tavallista on se, että ei makseta, jos vain on pieninkin syy olla maksamatta.

Useimmat ei valita ollenkaan vaan tyytvät tähän epäoikeudenmukaisuuteen.

Osa valittaa kerran, johon tulee lähes aina kielteinen vastaus, jota ei pahemmin perustella.

Vasta kolmannen kerran, kun valitus on menossa oikeuteen, rahat tulee tilille, ilman isompia selityksiä...helvetillisen rumban jälkeen...enemmän kuin vuoden odottelun ja taistelun jälkeen.

Näitä loppun vietyjen valitusten tekijöitä on todella vähän, ja tähän perustuu ammattiliittojen toiminta...säästö tovat siis huimat...ja ammattiliitot lähtevät siitä, että työtön kassan jäsen on väärässä.

 

 

Teemu Jaakko Kokko kommentoi_ 22. heinäkuu 2011 12:02
Kreikkaa pelastetaan kalliilla olemattomalla virtuaali velkarahalla.Sama virtuaalihillolla leikkiminen on johtanut tähän tilanteeseen.Pelastammeko tässä nyt Kreikkaa ym Eu:n maita samassa jamassa,vaiko suuria Eu:n alueella toimivia kansainvälisiä pankkeja,jotka ovat saaneet takkiinsa epäonnisissa sijoituksissaan.Onko valtioilla varaa toimia näin myös jatkossa?
Pekka Kämäräinen kommentoi_ 21. heinäkuu 2011 03:24
Ammattiliittojen merkitys on syöty. Oma liittoni johon kuulun on pitänyt minua kuukausikaupalla ilman mitään korvausta, ei sinne voi soittaa, ei oteta yhteyttä, siis ilmeisesti on todella tarkoitus  tappaa tämän maan köyhät nälkään kun ei oikein iljetä mäkeenkään viedä. Aikuisopettaja kun olen, ei nähtävästi oleteta että minäkin tarvitseisin jotain muuta kuin lupauksia.
Kaija Olin-Arvola kommentoi_ 5. heinäkuu 2011 13:42

Eipä sille juuri mitään muuta enää tässä vaiheessa voikaan toivottaa.

Raha ei ole mitään ilman ihmisten työtä. Raha on puristettua hikeä.

 

 

Jäsenet (30)

 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot