http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/01/jenni_haukio_moni_on_toivonut...

Jennistä kehittyy kovaa vauhtia arvoisa ja arvostettu presidentin rouva, Maan äiti, jollaista meillä ei Sylvi Kekkosen jälkeen ole ollut. Presidentin rouva saa olla kaunis, rohkea ja jopa älykäs, sellainen, jota ei tarvitse Kelan rahoituksella kouluttaa. Luontaista viehättävyyttä, arjen ja juhlan edustavuutta... Sitä on kiva katsella. 

Hän ilmiselvästi osaa erottaa toisistaan presidenttiehdokkaan ja ehdokkaan puolison roolit. Siitä voimme päätellä, että tämän hän osaa tehdä myös eron myös presidentin ja presidentin puolison roolien välillä. 

Demaripresidenttien rouvat ja yksi herra olivat toista maata kuin Sylvi Kekkonen tai Alli Paasikivi. Tellervo Koivistolla oli ilmeisiä vaikeuksia "jäsenkirjan" jättämiseen, myös Eeva Ahtisaari ja Pentti Arajärvi sotkeutuivat asioihin, joiden ei heille olisi pitänyt pätkääkään kuulua. 

Presidentin puolison ei tarvitse olla pelkkä koriste. Kysymys on monesti, miten ja kuinka asioita tehdään. Muuten ei voi välttyä sivumaulta, että presidentillistä arvovaltaa on omittu puolisolle tärkeiden päämäärien hyväksi. Kärjistäen voitaisiin puhua jopa poliittisen vallan anastamisesta.

Sylvi Kekkonen oli erityisen viisas nainen, joka osasi epäsuoran vaikuttamisen taidon vai pitäisikö sanoa, että vaikutti syvällisesti erityisemmin yrittämättä. Eräs Sylvi Kekkosen kirjoittamista viisauksista oli sivallus perässähiihtäjistä. Tarkkaa sanamuotoa en muista, mutta ajatus oli, että jokaisen suuren henkilön ympärille kerääntyy tyhjänpäiväisiä omahyväisiä ja vallantäyteisiä pers'kärpäsiä, jotka eivät itsessään olisi mitään - yhtä pimeitä kuin kuu ilman aurinkoaan, josta kaiken valonsa imevät.

Katselukerrat: 183

Vastaukset tähän keskusteluun

Ovat vain nuo presidentin työkalut tätänykyä kovasti köykäiset.

Mielestäni nuo vaikutusmahdollisuudet pitäisi olla paremmat kun tuo kansan mandaatti on ja palkkain aivan kohtuullinen.

Pitäisi tässä suhteessa palata pari askelta taaksepäin.

Puolisolla ei varsinaisesti ole ollut mitään virallista asemaa, vaan ei mielestäni saisi estää henkilön normaaleja toimintoja jos kohta nuo edustustilaisuudet varmaan haittaavat normaalia työskentelyä.

Varmaan Jenni kehittelee itseleen sopivan tavan toimia ja vaikuttaa, alkuaikoina oli aika kummallista kritiikkiä hänen toiminnastaan. Nyt en ole lukenut negatiivis sävytteisiä kirjoituksia hänestä

 

Melko hyvin S. Niinistö on tonttinsa hoitanut. Sanoisin jopa paremmin kuin edeltäjänsä. Halonen oli Niinistöä "parempi" ainoastaan Nato-kannassaan. Kanta oli hyvä siitäkin huolimatta, että Halosella se varmaan perustui jämähtämisestä menneisyyteen eikä tarkkaan analysointiin. 

Jenni on todella hurmaava verratuna edeltäjäänsä, valtakunnan varalärviin. 

Tuosta olen kyllä samaa mieltä. Vaan tarvittaisiin tavallaan pelin poikki viheltäjää jonkin lainen mahdollisuus pistää jäitä hatuun.

Vähän toisenlaistakin asiaa tähän väliin noin piristykseksi.

Nuo budjetin linjaukset tuntuvat kovasti kyykytysvetoisilta. Otetaan niiltä heikoimmassa asemassa olevilta.

Sitten tuo lapsiperheiden aseman heikentäminen varsinkin työssäkäyvien osalta tuntuu epäoikeuden mukaiselta.

Valtion virkakoneistoa paisutetaan kun täytyy saada tullimiehiä estämään viinarahtaus virosta?

Yksinkertainen keino poistaa ongelma, alennetaan viinan veroa, jo vain alkaisvat verotulot kasvaa eikä ylimääräisiä tullimiehiä tarvita.

Kun tarpeeksi alennetaan viinan hintaa poistuisivat nuo sosiaalisetkin ongelmat luonnolista tietänsä.

Budjetin linjauksista olen samaa mieltä. Paljon mainostettu hallituksen "ryhdistäytyminen" tarkoitti oikeastaan täydellistä selkärangattomuutta finanssikapitalismin suuntaan. "Rakennemuutos" oli ilmeinen tekosyy kurittaa leikkauksilla heikkoimmassa asemassa olevia.

Lapsiperheiden edustajien tulisi tulevissa työmarkkinaneuvotteluissa vaatia "tasa-arvolisän" sijasta todellista tasa-arvoa peräänkuulutamalla huoltajalisää kaikille lapsiperheiden huoltajille. Se vasta olisi todellista tasa-arvoa. Lapsiperheethän kasvattavat tulevat veronmaksajat. Työnantajien on kannettava kortensa kekoon tulevien veronmaksajien ja työvoiman kasvattamisen aiheuttamista kustannuksista. 

Jenni on erittäin edustava nainen. Hoitanut roolinsa tyylikkäästi.

RSS

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot