Tiedot

Pro Rieväkylä

Tampere on ihmisen paras ystävä. Tampere on huippututkimusta, urheilua ja kulttuuria. Se on tuoretta rievää Kauppahallissa, munkkia näkötornilla ja mustaa makkaraa torilla. Tampere on manserokkia ja Pyynikkivalssia. Sujuvan elämän pieni suuri kaupunki on palveluita ja politiikkaa. Miten tehdään kaupungista vielä parempi? Anna ideoita kaupunkikehittämiseen. Kerro täällä tarinasi, kokemuksesi tai mielikuvasi Tampereesta.

Sijainti: Tampere, Pirkanmaa
Jäsenet: 9
Uusimmat tapahtumat: Elo 24, 2012

Keskustelufoorumi

Tässä ryhmässä ei ole vielä keskusteluita.

Kommenttitaulu

Kommentoi

Sinun tulee olla Pro Rieväkylä -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Pentti Olavi Harinen kommentoi_ 24. elokuu 2012 11:21

Ihmisystävällisyys on geeneissä, mutta jos koko suomi (suo kuokka Jussi) mentaliteetti?=) unohdetaan ja katsotaan muita seikkoja, ulkoiset vaikutteet mm. asuinympäristö ja  tulen kyllä siihen tulokseen, että Tampere, Kuopio, Joensuu ovat hyvin samankaltaisia kohteliaisuudessaan sekä Oulu myös. Tietenkin mahtuu äkäisiä, vihamielisiä, kateellisia joka paikkaan, mutta yleisesti ottaen nämä "pohjoisen heimot", joihin siis Tamperekin kuuluu, ovat kohteliaita yleensä ottaen jokaisille/lle ihmisille. Eli hyvä me kohteliaat, auttavat ihmiset!

Ritva Asula-Myllynen kommentoi_ 24. elokuu 2012 06:21

Mitäs täällä ollaan mieltä vanhuspalvelulaista? Minä luulen, että pelkkä numeraalinen hoitajien määrä ei takaa laatua Tampereellakaan vaan pitää panostaa laatuun. Oli ikävä lukea lehdestä, että vanhusten hoitaminen inhottaa joitakin ja jos tällaisia on meillä hoitotyössä niin tulokset eivät voi olla hyviä. Lisäksi työhyvinvointiin pitää panostaa, jotta motivoituneinkin hoitaja pysyy kunnossa ja jaksaa hoitaa myös muita. Uskon kuitenkin, että esim yövuorossa on helpompaa jos on hoitajapari yhden sijaan, sillä vahinkokaan ei tule kello kaulassa.

Ritva Asula-Myllynen kommentoi_ 16. elokuu 2012 13:16

Tampereella vieraili viime viikolla Saksan Freiburgista professori Wulf Daseking. Hänellä oli hyviä ajatuksia ja kokemuksia kestävästä kaupunkikehittämisestä. Aamulehden juttu löytyy täältä.

 

Meidän tulisi kehittää uusia asuinalueita niin, että niihin pääsee ja niistä pois. Vuoreksessa ei tämä ole oikein toteutunut. Ojala-Lamminrahkan suunnittelussa pitäisi lähteä liikkeelle ratikkakylki edellä. Freiburgissa tällainen on toteuttanut radan varteen asukkaita ja palveluita ja miellyttävää yhdyskuntarakennetta kaiken ikäisille.

Jani Hyvärinen kommentoi_ 15. kesäkuu 2012 10:11

Varmasti näin. Pohjois-Pohjanmaalla on läntisestä sijainnista huolimatta aina ollut myös vahva itäsuomalainen vaikutus. Murteessa on mm. joitakin yhteisiä piirteitä savolaismurteiden kanssa. Muu länsirannikko on huomattavasti selkeämmin läntistä kulttuuripiiriä, yksinkertaistaen luonnehdittuna jäyhempää porukkaa. Sekin kulttuuripiiri on tullut hieman tutuksi Turussa opiskelun kautta (3,5 vuotta). Turku on hieno kaupunki, mutta tamperelaisena sinne sopeutuminen oli tuskaa, kun kaikki tuntuivat niin tylyiltä. Lähemmäs 3 vuotta meni ennen kuin aloin kunnolla kokemusperäisesti hahmottamaan, että kyse ei ole tylyydestä vaan kulttuurierosta. Kun sen hyväksyi, olo oli huomattavasti rennompi. Tampere taitaa sijaita sekä maantieteellisesti että kulttuurisesti sellaisessa risteyskohdassa, että sillä on riittävästi ominaisuuksia joka suunnasta. Emme ole yhtä jäyhiä kuin varsinaissuomalaiset, mutta emme yhtä lupsakoita kuin esim. savolaiset tai karjalaiset. Mistä tahansa suunnasta Tampereelle tuleekin, joutuu poispäin omasta luonnollisesta kulttuurisesta orientaatiostaan. Jäyhästä ympäristöstä tulevat näkevät varmaankin tamperelaisuuden lupsakkuutena kun taas lupsakasta ympäristöstä tulevat suorana, rehtinä ja mukavana. Kummassakin tapauksessa mukana saattaa tulla lievä vaikutelma yksinkertaisuudesta. Tosin eikös jo Elias Lönnrot kuvaillut hämäläisiä vähän yksinkertaisiksi? Ei se johdu siitä että olisimme vaan siitä että se on heijastus katselijan omasta kulttuuriympäristöstä.

Ritva Asula-Myllynen kommentoi_ 15. kesäkuu 2012 09:49

Tämä oululainen oli vielä sitä mieltä, että lappeenrantalaiset kuuluvat samaan helpoisti lähestyttävään heimoon kuin me ja he :) Tässähän pitäisi ihan gallup ja  top 10 lista kohta tehdä mukavista kaupungeista ja kaupunkilaisista!

Jani Hyvärinen kommentoi_ 15. kesäkuu 2012 09:42

Ja vielä vähän tarkemmin ajateltuna: oululainen huumori on rehevää, osittain itseen kohdistuvaa ja naljailevaa. Tamperelaiselta menee yleensä ohi tämä viimeinen aspekti, joten varsinkin hieman tosikompi tamperelainen tyypillisesti ottaa jutut puhtaasti huumorina siinä missä toinen oululainen nauraessaan samalla miettisi hieman kyräillen takaraivossaan, että mitäköhän tuo oikein tuollakin OIKEASTI tarkoitti... Kun tamperelainen sitten reagoi avoimen positiivisesti takaisin niin syntyyhän siitä mielikuva mukavasta ihmisestä.

Väittäisin että kulttuurien välisissä kohtaamisissa (sekä maan sisällä että kansainvälisesti) toisesta osapuolesta syntyvä mielikuva on usein jonkinlainen peilikuva omasta itsestä, hyvine ja huonoine puolineen. Moni ei sitä tajua, mutta myös Suomen sisällä on selkeitä alueellisia kulttuurieroja, jotka vain jäävät yhteisen kielen vuoksi pimentoon ja ilmenevät usein vain ongelmatilanteissa, kun yhtäkkiä toinen osapuoli reagoikin omasta näkökulmasta tarkasteltuna ihan käsittämättömästi.

Jani Hyvärinen kommentoi_ 15. kesäkuu 2012 09:30

Olen kuullut tämän monesti. Tamperelaiset ovat usein maanläheisiä ja työteliäitä ihmisiä, jotka eivät tee itsestään suurta numeroa. Tällaisten kanssa on helppo tulla toimeen. Toisaalta oululaisissa on jotain aseistariisuvaa leppoisuutta ja suoruutta (myös itsestään numeron tekemisessä...), joka varmaan tuo parhaat puolet esiin myös keskustelukumppanina toimivasta tamperelaisesta. Olen työskennellyt paljon oululaisten kanssa ja yhden kanssa ehdin olla avioliitossakin toistakymmentä vuotta, joten tiedän mistä puhun.

Ritva Asula-Myllynen kommentoi_ 14. kesäkuu 2012 23:25
Olin tänään Jyväskylässä yhdessä seminaarissa ja juttelin erään oululaisen kanssa lounaspöydässä. Hän sanoi käyvänsä aina mielellään Tampereella koska ihmiset ovat niin mukavia täällä. Olen kuullut ennenkin, että tamperelaiset ovat välitöntä ja ystävällistä kansaa. Helppohan tuo on uskoa :) Oletteko kuulleet vastaavia kommentteja?
Ritva Asula-Myllynen kommentoi_ 13. kesäkuu 2012 11:38

Tuossa alassa on sekin etu, että kun "tuote" tehdään ja kulutetaan paikallisesti niin sen tuotanto ei voi karata ulkomaille mutta osaamista voidaan viedä. Lisäksi paikallisesti osaamisverkosto ja muut toimijat ovat niitä, jotka sitouttavat olemaan juuri  täällä.

Pentti Olavi Harinen kommentoi_ 13. kesäkuu 2012 11:25

Nyt Ritva on tulevaisuuden ytimessä. Kukahan yritys ottaisi miljardit pois ja alkaisi toteuttaa valtavan rikasta ja raikasta unelmaa todella tehokkaasti. Pääsisimme öljyn "velkavankeudesta" ja Suomesta tulisi yksi maailman keskipiste näitä aatteita seuraten. Ja Nokia jää kirkkaasti kakkoseksi, kun ja jos joku taho alkaa toteuttaa tätä raikasta, puhdasta unelmaa.

 

Jäsenet (9)

 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot