Enkeleillä useimmiten tarkoitetaan Jumalan sanansaattajaa, mitä kreikan kielen angelos merkitsee. Toisaalta puhutaan myös suojelusenkeleistä, silloin tarkoitetaan suurin piirtein samaa kuin muinaiset kantasuomalaiset esi-isämme puhuessaan henkilökohtaisista seuralaisista, kummeista, jotka ihmisen suojelijoina seurasivat häntä kaikkialle. Jokaisella on oma intuitiivinen näkemys enkeleistä tai Jumalan haltijahengistä, millaisia ne ovat ja mikä on niitten rooli. Ja myös oma maailmankatsomus tai uskonnollinen viitekehys vaikuttavat omakohtaiseen näkemykseen asiasta.

Onko enkeleillä siivet? Kerran istuessani uimahallin saunassa löylyjä ottamassa viereen istuutui ukko, joka yks'kaks' yllättäen alkoi valittaa, että nukkuu huonosti kun enkelit häiritsevät. Ihmettelin moista, sillä itse en koe enkeleitä peloittavina. "Ne tulevat jopa seinän läpi", ukko selitti. Yritin udella, minkälaisia enkelit olivat ja toivatko ne jotain viestiä, mutta ukko vastaili ylimalkaisesti tai vaihtoehtoisesti omat hoksottimeni eivät toimineet kunnes keksin kysäistä, oliko enkeleillä siivet? Tähän kysymykseen ukko täsmällisesti vastasi: "Kyllä." Paljon enempää en uteliaisuuttani saanut enää tyydytettyä mutta olin tyytyväinen edellä mainittuun vastaukseen, sillä itse olen vakuuttunut, ettei enkeleillä ole siipiä. Mihin enkelit siipiä tarvitsivat? Siivet toimivat vain lintujen valtakunnassa, alemmassa ilmakehässä, eivät siitä eteenpäin muualla kaikkeudessa. Otaksun siipien tulleen enkelien ominaisuuksiksi taikauskoisessa maailmassa, jossa kuviteltiin Jumalan olevan pilvissä ja vain linnuilla oli kyky lentää sinne!

Nyt pyydän teidän näkemystänne asiasta. Onko enkeleillä siivet vai ei? Taiteessa on muodissa olleet milloin lapsi-, milloin mies- ja milloin naisenkelit. Kysymystä voimme lähestyä pelkästään teoreettisesti. Vaikka ei uskoisi enkeleihin, voi aina miettiä ja vastata, minkälaisia enkelit olisivat, jos niitä olisi. Jos taas uskoo enkeleihin, voi vastata siltä perustalta, mitä on on oppinut ja minkälainen kuva siten on syntynyt. Tai vielä parempi, jos on itse kokenut enkelikokemuksen, onko se saman suuntainen kuin kertomukseni ukolla vaiko aivan erilainen?

Katselukerrat: 947

Vastaukset tähän keskusteluun

Los Angelesissa, joka on siis nimeltäänkin enkelien kaupunki näkee automuseoissa tai hajottamoilla valtavan määrän romurautaa, mutta viidenkympin ikään tulleista erottaa vielä selvästi suuret takasiivet. Ne antoivat mielikuvan dynaamisuudesta ja vauhdista, lähes lentämisestä. Ja kun katseen nostaa taivaalle, niin eräänlaisin enkelinsiivin jengi lentää kaupungista pois tai takaisin. Kentillä siipiä vaappuu satamäärin. Vääriä enkeleitä liikkuu kaupungilla tuhansittain, mutta ei niistä enempää.

Enkelit liikkuvat varmaankin seinien läpi, mutta myös vaivattoman nopeasti eri paikkoihin ja eri korkeuksiin. Siivet kuuluvat nopeaan ja vaivattomaan liikkumiseen. Minusta enkelit eivät ole enkeleitä, jos niillä ei ole siipiä. Suojelusenkelit eivät ehkä siipiä tarvitse businessenkeleistä puhumattakaan. Mutta poikkeukset vahvistavat säännön. Minun enkelikokemukseeni kuuluvat siivet...

Vaikuttaa Pirkan ajatus kulkevan enkeleitä lennokkaammin. Tiedän joillakin olevan tarvetta ottaa pienet "siivet" ennen kuin enkelikokemukset käyvät mahdollisiksi, he-heh. 

Voisit täsmentää henkilökohtaisia enkelikokemuksia, joihin "kuuluvat siivet"!

JK. Ovatko siivelläeläjät lähempänä enkeleitä kuin muut immeiset?

Oletetaan että enkeleitä on olemassa. Enkelit eivät mokomia siipiä tarvitse. Mikäli enkeli tulee seinän läpi, tekemättä reikää seinään, ei enkeli fyysiseltä ominaisuudeltaan ole ihmisen kaltainen(jonkinlainen astraalinen hahmo siis). Siivet on vanha kunniamerkki, Roomalaisilla keisareilla ja Kreikkalaisilla jumalilla oli pienet siivet jotka symboloivat olennon valtaa.

Enkelillä voi olla siivet, mutta lentämiseen tai mihinkään muuhun, ei enkkuli niitä tarvitse, vallan ja voiman symbolina, kenties? Enkelillähän ei ole vapaata tahtoa, kuten meillä. Olettaen Jumalan olemassaolon ja Hänen täydellisyytensä. Olisiko Hän luonut enkelille siivet, kun hän on luonut kaiken tarpeelliseksi ja olemassaolevan riittäväksi? Jumalan kannalta enkeli ei tarvitse siipiå, eikä voi niitä halutakaan, korostaakseen itseään.

Näiden asioden valossa olen sitämieltä, ettei siipiä ole kuin langenneilla enkeleillä, Jumalan ei tarvitse korostaa siivillä enkelin egoa. Hieno kysymys!!!! 

Hyvä näkökulma yhdistää siivet valtaan. Tuota en ole tullut itse ajatelleeksi. Nyt kun kiinnitin asiaan huomiota tajusin, että kirkkoruhtinaiden asut ovat yleensä kaapumaisia joissa liepeet tai leveät hihat antavat siipimäisen vaikutelman; ehkä tietoisesti haluttu häivyttää käsiä? Jos sinun otaksumasi langeista enkeleistä pitää paikkansa, siinä meillä oivallinen keino erotella hyvät ja pahat enkelit. Samalla voimme katsoa, että molemmat - sekä ne jotka väittävät enkeleillä olevan siivet että ne jotka enkeleiden siivet kiistävät, olevan oikeassa.

Aivan. Kun asioita pohditaan yhdessä, pääsee aina hyvään lopputulokseen. Jos näemme siivekkään enkelin, joka väittää olevansa suojelusenkeli, tiedämme asian oikean laidan.

Joku siipienkelien puolesta vetoa lyövä voisi tietenkin olla sitä mieltä, että langenneelta enkeliltähän ne siivet on pudonnut.

Mystisiä kokemuksia nähneillä taiteilijoilla on ollut tarve viestittää kokemuksensa enkeleiden kanssa tavalliselle kansalle ymmärrettävässä muodossa. Siksi enkeleille piti piirtää siivet, että "tavikset" ymmärtäisivät niiden voivan lentää ja olevan yliluonnollisia olentoja, jotka eivät ole tästä maailmasta.

Enkeliusko yhdistää kristinuskoa, juutalaisuutta ja islamia, joissa kaikissa enkelit vierailevat profeettojen luona. Enkeli Gabriel vei profeetta Muhammedin lennolle tulisessa vaunussaan Jerusalemin ylitse. Tulinen vaunu oli kenties avaruusalus ja enkeli Gabriel kosmonautti toiselta planeetalta. Samalla tavoin voidaan tulkita kaikki enkelien ja ihmisten väliset kohtaamiset menneisyydessä.

Islamissa puhutaan 72 enkelin odottavan taivaassa. Koska sana enkeli ja neitsyt useissa kieleissä tarkoittaa samaa, on varsinkin länsimaissa tahdottu tulkita/kääntää nämä enkelit neitsyiksi banalisoiden samalla Islam ja sen enkelit. Valitettavasti myös arabimaissa ja Iranissa jotkut oppineet ovat itse banalisoineet omaa uskontoaan puhumalla neitsyistä enkelien sijaan. Suomenkielessäkin kilttiä tyttöä kutsutaan enkeliksi ja nämä enkeliksi kutsutut kiltit tytöt ovat yleensä neitsyitä.

Dänikenmaista tulkintaa voidaan tehdä kaikista uskonnoista, myös islamista. "Avaruusenkeleillä" ei ole siipiä.

Mielestäni neitsyet eivät banalisoi islamia. Mahdollisesti tekee sen jopa haluttavammaksi. En asiaa sen enempää tunne. On kyllä vanhastaan tunnettua että viholliset yrittävät murentaa kansoja suojaavat arvot, jotta vastarinta heikkenisi, mm. nykyinen Suomi on tämän myyräntyön kohteena EU:n taholta.

Islamin ja juutalaisuuden 72:n taivaassa odottavien enkelien nimet ovat samat:

VEHUIAH, 

JELIEL,

SITAEL, 

ELEMIAH, 

MAHASIAH, 

LELAHEL, 

ACHAIAH, 

CAHETEL, 

HAZIEL, 

ALADIAH. 

LAUVIAH, 

HAHAIAH, 

YEZALEL, 

MEBAHEL, 

HARIEL, 

HAKAMIAH, 

LAVIAH, 

CALIEL, 

LEUVIAH, 

PAHALIAH, 

NELCHAEL, 

YEIAYEL, 

MELAHEL, 

HAHEUIAH, 

NITH-HAIAH, 

HAAIAH, 

YERATEL, 

SEHEIAH, 

REIYEL, 

OMAEL, 

LECABEL, 

VASARIAH, 

YEHUIAH, 

LEHAHIAH-TOKO, 

CHEVAKIAH, 

MENADEL, 

ANIEL, 

HAAMIAH, 

REHAEL, 

YEIAZEL, 

HAHAHEL, 

MIKHAEL, 

VEULIAH, 

YELAHIAH, 

SEHALIAH, 

ARIEL, 

ASALIAH,

MIHAEL, 

VEHUEL, 

DANIEL, 

HAHASIAH, 

IMAMIAH, 

NANAEL, 

NITHAEL, 

MEBAHIAH, 

POYEL, 

NEMAMIAH, 

YEIALEL, 

HARAHEL, 

MITZRAEL, 

UMABEL, 

IAH-HEL,

ANAUEL, 

MEHIEL, 

DAMABIAH, 

MANAKEL, 

EYAEL, 

HABUHIAH, 

ROCHEL, 

JABAMIAH, 

HAIYAEL, 

MUMIAH.

Siksi onkin epäiltävissä, että neitsyiden sekottaminen islaminuskoon on tullut vasta viime vuosien kuluessa ja se takana on CIA:n ja Mossadin myyräntyö. Sillä saataisiin erotettua juutalaisuus ja Islam toisistaan, vaikka puolet Koraanin kirjoituksista on juutalaisen kirjurin kirjoittamaa ja siksi Islam on syntynyt juutalaisuudesta (Muhammed oli luku-ja kirjoitustaidoton, mutta sotia hän osasi).  

On myös mahdollista, että nämä 72 "enkeliä" olivat Kryptonilta saapuneen avaruusaluksen miehistön nimiä. Lähi-idässä tarina muotoutui sitten vuosisatojen kuluessa tarinaksi enkeleistä.

On myös mahdollista, että rationaaliset Lähi-idän asukkaat ovat kutsuneet taivaan tähtikuvioita "enkeleiksi" ja että kuollessaan ihminen "palaa" takaisin tähtiin (enkeleiden luokse).

Zarahustralaisuudessa kuolleet vietiin korkeille paikoille, joissa suuret petolinnut saivat syödä ruumiit. Tässä siivekkäät olennot aivat konkreettisesti vievät kuolleen sielun "taivaaseen".

Jo egyptiläisessä mytologiassa tapaamme paljon siivellisiä ihmishahmoja ja onkin tod.näk. että kaikki nämä enkelitarinat juutalaisuudessa, kristinuskossa ja islamilaisuudessa juontavat juurensa Egyptin "enkelinkuvista".

Egypti vaikuttaa olevan kaikkien lähi-idän uskontojen äiti. Isis & Horus on rinnastettu Neitsyt Mariaan ja Jeesukseen.

Väitetään, että Muhammad oli pettynyt erityisesti kristittyihin mutta myös juutalaisiin kun nämä eivät hyväksyneet hänen ehdottoman monoteistista uskontoaan.

RSS

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot