Keskustan Juha Sipilä ja Kokoomuksen Petteri Orpo ovat löytäneet toisensa. Kansan suun sulkijoina. Sipilä ei hyväksy sitä, että perussuomalaiset mitenkään osallistuisivat keskusteluun Suomen EU-jäsenyydestä ja Orpo säestää häntä liikuttavan yksimielisenä. Turparemminä käytetään hallitusohjelmaa, vaikka siinä ei ole sovittu, eikä voidakaan sopia kansalaiskeskustelusta mitään... ja eikö kansanedustajilla ole suorastaan velvollisuus osallistua Brexitin jälkeiseen kansalaiskeskusteluun ja tilannearvioon? 

http://yle.fi/uutiset/valtaosa_perussuomalaisten_kansanedustajista_...

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_eu-vastaisuus_rikkoo_linjaa...

Keskustelun tyrehdyttäminen oli jo Matti Vanhasen lempivirsi - erityisesti maahanmuuttokriittisyys oli melkeinpä kriminalisoitu kuten myös EU-vastaisuus. Pääministeri Sipilä on tosin pyrkinyt hoitamaan turvan tukkimiset ex-kollegaansa hienovaraisemmin. Vanhanenhan onnistui saamaan Keskustan kannatuksen syöksykierteeseen ja Perussuomalaiset jytkynosteeseen kiellettyään koko kansaa ottamasta kantaa mainittuun ongelmaan. 

Jos nykyisillä puolueilla, erityisesti Keskustalla ja Kokoomuksella, ei ole kykyä käydä demokraattista keskustelua ajankohtaisista asioista, on syytä korvata ne uusilla tai vähintään vaihtaa miehistöä. Sipilä ja Orpo ovat osoittaneet, etteivät ole tehtäviensä tasalla. He ovat vain inttäneet, ettei keskustelua tarvita ja Suomen paikka on ikuisesti EU:ssa ja eurossa riippumatta siitä kuinka paljon suomalaisia lypsetään! Samalla nuo onnettomat tunarit lähettävät ikävän viestin EU:n byrokraateille, että Suomi on valmis tyytymään asemaansa EU:n pohjasakkana eikä ole valmis kamppailemaan elintärkeistä eduistaan. Eihän kansanäänestys vielä johda välttämättä eroon EU:sta, mutta mahdollisuus sen järjestämisestä jo viestittää, etteivät suomalaiset ole tyytyväisiä nykyisiin sopimuksiin ja että niitä olisi syytä tarkistaa Suomen ja suomalaisten etuja paremmin huomioiviksi.

Suomella ei ole syytä odottaa muiden päätöksiä. Nopeat syövät hitaat ja erityisesti Brysselin suomensyöjät odottavat vesi kielellä täyttääkseen pohjattoman vatsansa Suomella. Suomen on tiedettävä itse oma parhaansa ja edettävä sen mukaisesti.

Kehoitan kaikkia vastuunsa tuntevia. ei-populistisia kansalaisia allekirjoittamaan kansanäänestyksen mahdollistavan kansalaisaloitteen.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2058

Katselukerrat: 30

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot