Tiedot

Ei Ydinvoimalle

Jäsenet: 16
Uusimmat tapahtumat: Maalis 29, 2015

Nyt he myöntävät valehdelleensa

Keskustelufoorumi

Suomen ydinvoimatulevaisuus?

:)Eduskunta teki periaatepäätöksenhttp://yle.fi/uutiset/fennovoima_sai_periaateluvan_pyhajoen_ydinvoimalalle/7671582joka kasvattaa…Jatkuu...

Aloittaja: Hessu Joulu 6, 2014.

Mitä tapahtuu Fukushiman onnettomuusreaktoreissa tällä hetkellä? 28 vastausta 

Löysin netistä oikein mielenkiintoisen sivuston, jossa kerrotaan harvinaisen asiallisesti, teknisesti oikein ja myös peittelemättä ydinvoimaan liittyvistä asioista:…Jatkuu...

Tagit: radioaktiivisuus, radioaktiivinen, saaste, ydinonnettomuus, ydinvoima

Aloittaja: Tommi Berg. Viimeisin vastaus jäseneltä Tommi Berg Tammikuun 7, 2014.

Risto Isomäen 22 radioaktiivista teesiä 1 vastaus 

Listaan tähän kirjailija Risto Isomäen esittämät 22 suositusta päätöksentekijöille liittyen radioaktiivisten aineiden leviämiseen elinympäristössä, ydinvoimaan, ydinjätteisiin ja ydinteknologiaan yleisesti. Eduskunnan on säädettävä laki, joka…Jatkuu...

Tagit: onkalo, olkiluoto, EPR, polonium, tupakka

Aloittaja: Tommi Berg. Viimeisin vastaus jäseneltä Tommi Berg Syys 15, 2013.

Tärkeä pointti. 1 vastaus 

Jos lisäätään tänne materiaalia niin sen tulee kestää tarkastelu. Kaikki tänne itse lisäämäni aineisto on tarkistettu ainakin 2 paikasta. Työ on ollut vaivalloista. Tämä linjka tulee säilyttää jatkossakin. Muutoin blogin merkitys tietopankkina…Jatkuu...

Aloittaja: Maalarimestari Honkanen.. Viimeisin vastaus jäseneltä Maalarimestari Honkanen. Heinä 5, 2013.

Kommenttitaulu

Kommentoi

Sinun tulee olla Ei Ydinvoimalle -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Maalarimestari Honkanen. kommentoi_ 29. maaliskuu 2015 19:56
Maalarimestari Honkanen. kommentoi_ 28. maaliskuu 2015 23:02
http://enenews.com/govt-report-1000000-bqm3-plutonium-detected-ocea...

Gov’t Report: Plutonium at 1,000,000 Bq/m3 was detected in ocean off Fukushima — “Contaminated waters will be transported rapidly to east” across Pacific — This is “the most important direct liquid release of artificial radioactivity into sea ever known” — Scientists: “Remember, its not just cesium that’s released”
Maalarimestari Honkanen. kommentoi_ 28. maaliskuu 2015 22:57
Maalarimestari Honkanen. kommentoi_ 28. maaliskuu 2015 22:54
Suomalaiset ydinvoimalaitokset tuottavat noin 70 tonnia radioaktiivista ydinjätettä vuosittain. Jäte sisältää sekä lyhyt- että pitkäkestoisia radioaktiivisia aineita. Monet näistä aineista ovat vaarallisimpia aineita ja yhdisteitä, joita ihminen on koko historiansa aikana koskaan käsitellyt. Vaarallisimpia ja vaikeimmin käsiteltäviä ovat pitkäkestoiset radioaktiiviset aineet kuten plutonium. Jo mikrogramma plutoniumia riittää aiheuttamaan syövän.
Kun suomalaiset ydinvoimalaitokset suunnitelman mukaan suljetaan, ne ovat tuottaneet tuhansia tonneja jätettä, joka säilyy vaarallisen radioaktiivisena satojatuhansia vuosia. Luonnon radioaktiivisuuden tasolle jätteet palautuvat vasta miljoonien vuosien kuluttua, eli käytännössä ei koskaan.


RATKAISEMATON ONGELMA
Maailmassa ei ole onnistuttu löytämään turvallista ja lopullista menetelmää ydinjätteen käsittelemiseksi Ydinjätteen vaarallisuuden ja sen säilyttämisen vaatiman valtavan pitkän ajan huomioon ottaen on epävarmaa, keksitäänkö sellaista koskaan.

Ydinvoiman 40-vuotisen historian aikana jäteongelmaa on yritetty ratkaista toinen toistaan vastuuttomammalla tavalla. Ydinjätettä on yritetty haudata kaatopaikoille, suohon, merenlahtiin ja -syvänteisiin. On jopa kaavailtu jätteen lähettämistä kantoraketilla ulkoavaruuteen tai aurinkoon. Mikään näistä ratkaisuista ei ole osoittautunut turvalliseksi tai toteuttamiskelpoiseksi.
Jätevuoret kasvavat ja ydinvoimateollisuus yrittää paniikinomaisella kiireellä tuottaa aina uusia ja uusia ideoita, millä se pääsisi omasta kalliista ja vaarallisesta jätteestään eroon ja voisi sysätä vastuun jätteistään jonkun muun kannettavaksi.


KUKA VASTAA JÄTTEISTÄ?
Yksi toisensa jälkeen ideat ovat osoittautuneet käyttökelvottomiksi. Teollisuus ei ole onnistunut esittämään ratkaisua, joka täyttäisi käyttölupahakemusten edellyttämät minimivaatimukset.
Näitä ovat muun muassa:
JÄTTEISTÄ ei saa missään vaiheessa (ei nyt eikä tulevaisuudessa) syntyä sellaista uhkaa ihmisten terveydelle, jota ei hyväksyttäisi tänä päivänäkään.
TULEVILLE sukupolville ei saa muodostua minkäänlaista taakkaa ydinjätteistä. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden ei tarvitsisi ryhtyä minkäänlaisiin toimenpiteisiin jätteiden turvallisuuden suhteen, eikä nykyään tuotetuista jätteistä saa olla minkäänlaisia kustannuksia tulevaisuudessa.
Viimeisin ehdotus toimimattomien ratkaisujen ketjussa on jätteen hautaaminen kallioperään. Asiantuntijoiden kesken ei vallitse yksimielisyyttä siitä, onko ydinjätteen hautaaminen kallioperään turvallista vai ei. Vastuu siitä jää joka tapauksessa tuleville sukupolville.
Ydinvoimateollisuus on kaikkialla kestämättömässä tilanteessa. Se yrittää parhaansa mukaan vakuuttaa ydinvoiman olevan puhdasta ja turvallista energiaa.
Todellisuudessa ydinvoimateollisuus ei pysty vastaamaan edes omista jäteongelmistaan. Koska ydinjäte säilyy erittäin vaarallisena lähes määrättömän pitkään, olisi tärkeätä, että nykyiset sukupolvet eivät kiirehtisi toteuttamaan jätteenkäsittelyssä riittämättömään tai epävarmaan tietoon perustuvia "loppusijoitusratkaisuja".
(Lähde: Greenpeacen tiedote, s. 2 1996)

Greenpeacen ehdotus ydinjätteen säilyttämiseksi:
Jäte on säilytettävä voimala-alueella maanpäällisessä välivarastossa, jossa siihen päästään käsiksi, mikäli ihmiskunta joskus vuosituhansien varrella keksisi tavan tehdä sen vaarattomaksi. Jätteitä on valvottava ja ne on voitava tarpeen vaatiessa kuljettaa toiseen paikkaan.
Maalarimestari Honkanen. kommentoi_ 25. maaliskuu 2015 21:42
Maalarimestari Honkanen. kommentoi_ 18. maaliskuu 2015 17:04
Maalarimestari Honkanen. kommentoi_ 18. maaliskuu 2015 17:02

http://www.adn.com/article/20141211/scientists-seek-cause-patchy-ba...

Alaskan jääkarhut alkavat menettää elintärkeitä karvojaan.

Maalarimestari Honkanen. kommentoi_ 18. maaliskuu 2015 17:00
Maalarimestari Honkanen. kommentoi_ 25. joulukuu 2014 16:38

Sam Raafael kommentoi_ 21. lokakuu 2014 20:47

Tänään oli uutinen TVO:n päivitys olkiluoto 3 tappioista,oheessa juttulinkki

Olkiluo3 tappiot

 Tämä on jo maailman kallein rakennus ja tappiosarka syvenee koko ajan. Olen nimittänyt olkiluoto 3 l. Baabelin Torni.

Tämän ydinvoima hullutuksen on syytä loppua.

 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot