Tiedot

Vapauden valaliitto

Kaikki ovat tervetulleita ryhmään keskustelemaan oikeudenmukaisemman Suomen rakentamisesta. Aloitteita saa puolustaa tai olla niitä vastaan. On kansalaistalkoiden aika selvityäksemme kansallisesta hätätilasta, minne lyhytnäköinen ahneuden politiikka on vienyt kansaa ajopuuna. Yleisen hätänumeron sijaan meidän on soitettava suutamme.

Sijainti: Suomi
Jäsenet: 17
Uusimmat tapahtumat: Heinä 10, 2016

"...sun kunnias kunniamme, sinun voimasi voimamme on..."

"...orjat, sorron yöstä nouskaa, Suomenmaan ääriin kuuluu kutsumus..."

Keskustelufoorumi

Vapaa demokratia tähän maahan

Sveitsin mallia tavrvitsisi vain vähän rukata ja se oilisi soiva peli Suomessakin. Vapaan demokratian vastustajat ovat yleisesti piilodiktatuurin kannalla omine tarkoitusperineen. Hallitus ei tahdo, että lakialoitteet tulisi kertoa kansalle, jolla…Jatkuu...

Aloittaja: Arja-Liisa Kangas Joulu 5, 2013.

Kommenttitaulu

Kommentoi

Sinun tulee olla Vapauden valaliitto -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

JarmoJTuokko kommentoi_ 10. heinäkuu 2016 10:22

Suomi ei vielä täysin ole Naton miehittämä.

JarmoJTuokko kommentoi_ 28. kesäkuu 2016 13:15

Itsenäisyys synttärilahjaksi Suomelle vuonna 2017!

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2058

JarmoJTuokko kommentoi_ 22. helmikuuta 2016 09:43

En ottanut kantaa toimittajien nimiin, mutta nyt varovaisesti otan. Ylen toimittajan sukunimi saa olla mikä tahansa. Onhan esimerkiksi monet naiset avioliiton kautta vaihtaneet sukunimeään. Muistutan myös. että aikoinaan Ylen pääjohtajana vaikuttant Hella Vuolijoki suomalaisesta sukunimestään huolimatta oli syntyjään virolainen. Jotkut arvostelivat häntä edustamansa poliittisen suuntauksen perusteella ei syntyperän mukaan.

Sen sijaan "positiiviseen rasismiin" suhtaudun kielteisesti sekä "kansainvälistymiseen" poliittisena isminä.

Itse en katso telkkaria lainkaan tai enintään satunnaisesti. Paul Tiililän blogi oli kuitenkin hyvä, sillä se sai minutkin miettimään, sorsiiko Yle kantasuomalaisia toimittajia suosimalla muita vähimmistöjä.

Kirjoitin tarkoituksella "muita vähemmistöjä", sillä sosiologisen määritelmän mukaisesti suomalaiset ovat "vähemmistö" samoin kuin Etelä-Afrikan mustat olivat "vähemmistö" valkoisiin nähden, sillä määritelmässä otetaan huomioon historia ja valtarakenteet. Siten suomenruotsalaiset ovat "enemmistö" suomenkielisiin nähden ja suomenkieliset ovat vähemmistö, joiden oikeuksien toteuttamisessa tarvittaisiin "positiivista syrjintää", jos missä.

Karjalaisista, mettäsuomalaisista ja saamelaisista olen kanssasi täysin samaa mieltä. Larin Paraskeva, joka syntyjään oli inkeriläinen, muutti myöhemmin Metsäpirttiin, jossa myös isovanhempani silloin asuivat.

Hilkka Laronia kommentoi_ 22. helmikuuta 2016 08:59

En tykkää väittelystä, siis mie näen suomalaisuuen karjalanevakkojen ja mettäsuomalaisten ja suomenruottalaisten ja saamelaisten yhistelmänä. Niin ja rakastan sitä Larin Parasken tarinaa, kuinka met Sibelius-Halosen kansallisromanttisesti näemä helposti niin kapeasti suomalaisen kulttuurin.

Suomenkilikihän on kehittyny sopimusluontoisesti kansalliskiihkoilijoitten toimesta, kiitos heile, muttei mithän hättää. Elämä kulkee etheenpäin, ei minua huoleta ulkomaalaisnimiset toimittajien nimet.

Persujen suomenlippuprojektit ihmetyttää kyllä. Siis enköhän mie ole kovin kansallismielinen, onneksi mie en olekhaan mikhän. Minun nimi on umpisuomalainen muuten, kuinkahan moni on luullu Laroniaa ulkomaalaiseksi nimeksi.

JarmoJTuokko kommentoi_ 22. helmikuuta 2016 08:53

Hyvää siinä oli suomalaisten etujen huomioiminen. Suomalaiset ovat aina olleet liian kilttiä kansaa, vieraanvaraisia ja vieraskoreita. Niin sanottuja sinisilmäisiä, joita paksunahkaiset käyttävät härskisti hyväksi. HIlkka, voitko vakavissasi väittää, etteikö suomen kieltä ja kulttuuria ole pyritty ajamaan alas viime vuosikymmeninä?

Hilkka Laronia kommentoi_ 22. helmikuuta 2016 08:44

No en tajua, mikä hyvä tuossa plokissa oli?

JarmoJTuokko kommentoi_ 22. helmikuuta 2016 08:40

Ei ole. Maahanmuuttajiin tarjosin vain näkökulman. Suomen kielen ja kulttuurin arvostaminen ei ole ristiriidassa maahanmuuton kanssa ja vain niiden avulla kotouttamisessa voidaan onnistua.

Hilkka Laronia kommentoi_ 22. helmikuuta 2016 08:37

Siis onko tämä ryhmä jotenki mamuja vastaan? 

JarmoJTuokko kommentoi_ 22. helmikuuta 2016 08:31

Paul Tiililä otti blogissaan esille tärkeän asian: suomalaisuuden syrjimisen. Voitaisiin puhua jo uudesta sortokaudesta ja pyrkimyksestä suomalaisten anglikaanistamiseen. HUOMIO: Tämä vaikeuttaa myös maahanmuuttajien kotouttamista ja on johtanut siihen, että jotkut maahanmuuttajat luulevat olevansa sekunda-ämerikkäläisiä. 

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/yle-on-suomalaistet...

JarmoJTuokko kommentoi_ 21. helmikuuta 2016 10:34

Tepi ehtikin jo opastaa, Paul. Olet Vapauden valaliiton jäsen. Tervetuloa mukaan!

 

Jäsenet (17)

 
 
 

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot